Petru Movila: PSD şi PNL, grupa mică şi grupa mare de la grădiniţă din colţ

Declaratie politica

După doi ani în care au ţinut ascuns în sertare proiectul autostrăzii Iasi-Tg. Mureş, membrii PSD, fie că sunt în Guvern, în Parlament sau în teritoriu, au început să fie traşi la răspundere de către cei cărora le-au promis, în prag de campanie, că investiţia va avea sprijinul lor politic.
Astăzi, pe ultima sută de metri, PSD şi PNL, au început să facă lobby şi să sprijine proiectul autostrăzii. Listele de semnături ajung la colegii noştri din Parlament din două părţi: şi de la PSD şi de la PNL. Probabil fiecare partid are câte un traseu diferit al aceluiaşi proiect: pentru PSD autostrada este Tg. Mureş – Iaşi iar pentru PNL, de la Iaşi la Tg. Mureş. După cum se vede, două strategii total diferite.

Faptul că cele două partide, care au împărţit puterea din 2012 în prezent, umblă cu liste separate de sprijin al unui proiect comun, de importanţă naţională, arată făţărnicia şi orgoliul politic. Dacă ar fi fost corecţi în demersurile lor, discutam la acest moment despre sprijinul total pe care politicienii din Moldova îl aveau pentru cel mai important proiect rutier.

În 2012, autostrada a fost inclusă în TEN-T şi astfel proiectul de infrastructură rutieră a primit aprobarea Comisiei Europene, care a înţeles cât de important este acesta atât pentru România cât şi pentru Republica Moldova. Pentru că, din păcate, traseul autostrăzii nu deservea nici un baron local PSD care să-şi exprime interesul pentru aceasta, proiectul a fost mutat dintr-un sertar în altul iar Guvernul a tot dat hotărâri prin care a mutat autostrada de la un minister la altul.

Din 2012, factorii politici şi-au declinat responsabilitatea şi au făcut ca un proiect de asemenea anvergură să cadă în derizoriu. Taxaţi în ultimul moment de opinia publică revoltată pentru că autostrada a ajuns drum expres, botezată proiect science-fiction de către nişte membri ai unui partid care nu s-au declarat fanii autostrăzii, astăzi asistăm la pseudo-dezbateri tardive.

PSD şi PNL se comportă de parcă nu ar fi la guvernare şi arată ca nişte şcolărei care sunt prinşi cu lecţiile nefăcute şi în faţa tablei cu exerciţii pe care nu le-au mai făcut niciodată.

Dacă membrii din teritoriu ai celor două partide sunt sinceri în demersurile lor atunci trebuie să oprească aceste încercări stângace şi superficiale de susţinere a autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş şi să arate că pot influenţa decizia şefilor lor de la Bucureşti. Pe scurt, trebuie să arate că ei contează.

Listele cu semnături sunt nule dacă nu se unesc şi dacă nu-i arată lui Ioan Rus uşa, acelaşi ministru care a recunoscut că lipsa acestei autostrăzi condamnă Moldova la sărăcie.
Parlamentari din zona Moldovei uniţi-vă şi demonstraţi că Bucureştiul vă ascultă şi că, dacă autostrada nu este parte din masterplanul de transport, Ioan Rus trebuie să plece.

PSD şi PNL mimează interesul faţă de acest proiect, când toţi cei care au ieşit la rampă în aceste zile ştiu foarte bine care este rezolvarea: decizie politică la nivel naţional.

Stimaţi Domni din PSD şi PNL nu ne mai trataţi precum copiii mici şi neştiutori şi demonstraţi-vă puterea. Faceţi ceva pentru Iaşi şi pentru Moldova şi nu doar aruncaţi cu praf în ochi alegătorilor pentru a putea găsi scuze mai târziu, în prag de campanii electorale.

Deputat Petru Movila

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Preţurile biletelor de avion scad din ianuarie sub 50 de euro pentru peste 30 de destinaţii

URMĂTORUL ARTICOL

Ponta: nu exista nicio taxa sau impozit suplimentar in 2015

Ultimele știri de la Comunicate de presa