Planul Urbanistic al Iasului ar putea fi finalizat in luna martie!

 

 

 

Evolutia economica si urbanistica a municipiului ar trebui sa aiba la baza documentul care reglementeaza orice se realizeaza in Iasi, de la interventiile la infrastructura stradala si pana la cele vizand zonele verzi. Planul Urbanistic General vechi, aprobat din 1999, beneficiaza de derogari succesive de ani de zile, in asteptarea noilor reglementari.

 

 

Firma din Bucuresti care a castigat licitatia pentru realizarea noului PUG se face ca lucreaza de mai bine de jumatate de deceniu. Angajatii de la Search Corporation „lucreaza” din 2008 la acest proiect, atunci cand firma a castigat contractul estimat la 2,7 milioane de lei cu o oferta de 1,5 milioane. Platile au depasit pana in prezent 2 milioane de lei, bugetul fiind suplimentat de mai multe ori, insuficient se pare insa, pentru ca proiectul sa fie finalizat. De cativa ani, cei de la Search isi bat joc de sute de mii de ieseni si de banii lor, primaria inventand din cand in cand scuze pentru intarzieri. Mai nou, cei din primarie nu mai au nici macar aceeasi parere despre stadiul in care se afla PUG-ul. „In momentul acesta, PUG-ul este finalizat cam in proportie de 80 la suta. Noi speram ca intr-o luna sa il primim. Sunt lucruri care nu depind nici de primarie, nici de firma, este vorba de aprobarile pe care trebuie sa le mai primeasca”, a declarat Tudor Vericeanu, arhitectul sef al Iasului.

 

Raspunul oferit de purtatorul de cuvant este ca PUG-ul ar fi finalizat, dar nu este aprobat. „Documentatia este la cei de la Search Corporation, si este finalizat. PUG-ul trebuie sa mai primeasca o serie de avize de la ministerele de resort, mai precis de la institutii din cadrul ministerelor, cum ar fi Agentia pentru Mediu, dar si altele. Lamuriri au fost cerute pentru diverse segmente ale PUG-ului, de exemplu acolo unde se propune trecerea de la statutul de spatiu verde la construibil. Cel tarziu in aceasta vara, proiectul va fi lansat in dezbatere publica”, a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Concert caritabil – Speranta pe ritmuri de folk, joi, 20 februarie 2014 in Cladirea Romtelecom

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! Transportul public in zona Sararie ar putea fi reluat din aceasta vara in urma cererilor din partea iesenilor

Ultimele știri de la Actualitate