Plata subvențiilor pentru angajatori- Comunicat de presă

Anul 2024 a început cu veşti bune pentru angajatorii ieşeni. În cursul zilei de 18.01.2024, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi a finalizat plata a 9,8 milioane lei, sumă restantă aferentă convenţiilor aflate în derulare potrivit prevederilor art. 80 şi art. 85 din Legea nr.76/2002 pentru ultimele patru luni ale anului 2023. Efortul bugetar consistent înseamnă subvenţionarea a circa 1000 de persoane angajate de către firme cu sediul social pe raza judeţului Iaşi (peste 45 de ani, tineri de până la 19 ani, persoane cu handicap, absolvenţi, persoane unici întreţinători de familie şi şomeri de lungă durată).

AJOFM Iaşi anunţă că până la începutul lunii iunie vor fi onorate toate cererile înregistrate în anul 2023 care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pentru încheierea de convenții în baza Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare. Valoarea estimată este de 3,6 milioane lei pentru subvenţionarea a 2340 persoane.

Pe această cale, AJOFM doreşte să asigure toţi angajatorii din judeţul Iaşi de faptul că eforturile depuse pentru soluţionarea tuturor dosarelor de subvenţionare este unul constant, condiţionat de fondurile alocate de la bugetul asigurărilor de stat. Instituția noastră acordă o atenție deosebită angajatorilor ieşeni, menținând o disponibilitate constantă și investind în eforturi susținute pentru soluționarea rapidă a tuturor solicitărilor primite.

 

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă IAȘI

Gabriela Vasilache

Director  Executiv

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Finalizarea proiectului „PROFESSIONAL ACTIVATOR – Pregătire și Redresare Ocupațională prin Forme de Educație Specializate pentru Șomeri și persoane Inactive adaptate la Orientările și Nevoile Actuale Lucrative, SMIS 157439”

URMĂTORUL ARTICOL

Proiect politic nou, lansat în Iaşi! Alianţa Dreapta Unită: „Vrem să aparăm democraţia”

Ultimele știri de la Comunicate de presa