Politia de Frontiera colaboreaza cu OSCE pentru organizarea unor cursuri internationale

În perioada 08.12 – 12.12.2014, la Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră de la IAŞI va avea loc, la iniţiativa OSCE, un curs internaţional la care au fost invitate să participe 26 de femei din cadrul agenţiilor de management şi securitate a frontierei din state precum Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Turcia şi Ucraina.

Cursul este organizat în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române si va avea ca tema principală rolul femeilor în managementul și securitatea frontierei– „Lideri de azi şi de mâine”.

Seminarul se adresează personalului feminin de nivel mediu şi senior din cadrul structurilor de aplicare a legii, iar ca tematică va viza familiarizarea participanţilor cu conceptul OSCE privind managementul şi securitatea frontierei, care acoperă cele trei dimensiuni ale securităţii: politic – militar, economic şi de mediu, drepturile omului.

Cursul va cuprinde sesiuni de pregătire teoretică, cât şi activităţi practice, axându-se, în principal, pe cooperarea internaţională şi controlul trecerii frontierei, leadership, cu accent pe egalitatea între sexe în serviciile de frontieră, managementul şi securitatea frontierei, etc.

Programul este realizat astfel încât profesorii să fie participanţi, iar participanţii să fie profesori. Cu excepţia îndrumătorului de curs, toţi experţii din domeniul managementului şi securităţii frontierei sunt femei. Cu experienţele pe care le deţin participantele la curs, oportunităţile de a face schimb de cunoştinţe şi experienţă sunt intensificate pe perioada celor cinci zile.

La festivităţile de deschidere, respectiv încheierea cursului sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne – Aparatul Central, ai Ministerului Afacerilor Externe, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

ParticipareareprezentanţilorPoliţiei de FrontierăRomânela acest seminarreprezintă o intensificare a relaţiilor de cooperare inter-instituţionalăinternaţionalăîndomeniulfrontalier, în vederea realizării unui schimb operativ de date şi informaţii.

Biroul de Informare si Relatii Publice

din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ce program are Teatrul Luceafarul in aceasta saptamana

URMĂTORUL ARTICOL

Avem buget pentru anul 2015! Proiectul ajunge in Parlament

Ultimele știri de la Comunicate de presa