evaziune_fiscala_iasi

Politistii de la Investigarea Fraudelor au pus tunurile pe evazionistii fiscali! Fostul consilier judetean Eugen Dasca este acuzat de spalare de bani! Firma acestuia era abonata la majoritatea contractelor din zona Harlau

In urma celor peste 20 perchezitii efectuate, a fost ridicata si confiscata suma de 170.000 lei, in numerar, s-a pus sechestru asigurator pe trei imobile din municipiul Pascani si un TIR.


Avand in vedere criza economica si resursele din ce in ce mai limitate la bugetul de stat, autoritatile par sa fi intensificat lupta pentru combaterea evaziunii fiscale. Saptamana trecuta, ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului au descins la sediul unor firme din Pascani si Harlau in cadrul unei anchete de proportii in cadrul careia sunt cercetate infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani. Sunt implicate zeci de firme din cele doua orase, iar pana acum in acest dosar sunt 17 invinuiti. Este posibil ca numarul acestora sa creasca deoarece cercetarile urmeaza a fi extinse si la alti parteneri de afaceri ai celor implicati. Prejudiciul adus bugetului statului prin aceste fapte ilicite se ridica la 38 de miliarde lei vechi.

Unul dintre afaceristii implicati se numeste Eugen Dasca, fost consilier judetean PD. Pe langa faptele de evaziune fiscala prin intermediul firmei lui Dasca, se spalau banii obtinuti ilegal. Mai mult, o parte din banii obtinuti din evaziune fiscala se spalau direct prin conturile lui Dasca. Astfel, in contul personal al lui Eugen Dasca au intrat anul trecut 9 miliarde lei vechi. S-ar parea ca acesti bani au fost retrasi chiar in ziua in care au intrat. Cercetarile vor fi extinse deoarece firma Construct Harlau SA are in derulare foarte multe contracte cu autoritatile locale din zona Harlau. Un alt personaj implicat in aceasta retea se numeste Lucian Taraboanta. Au fost realizate perchezitii imobiliare atat la domiciliul acestuia, cat si la firmele reprezentate de Taraboanta. In urma celor peste 20 perchezitii efectuate, a fost ridicata si confiscata suma de 170.000 lei, in numerar, s-a pus sechestru asigurator pe trei imobile din municipiul Pascani si un TIR. In zona Pascani, perchezitiile au fost efectuate la societati comerciale de pe Calea Iasului, pe strada Ceferistilor sau la Clubul Rotar.

Suma a fost gasita la domiciliul unuia dintre invinuiti. In cadrul perchezitiilor au fost ridicate pentru finalizarea cercetarilor documente contabile, dispozitive electronice folosite de cei implicati pentru efectuarea unor tranzactii bancare frauduloase. De asemenea, au fost ridicate mai multe unitati de calculator pentru continuarea perchezitiei in retelele informatice ale firmelor respective. Potrivit unor surse judiciare, Taraboanta reprezenta doar interfata unora dintre firmele prin intermediul carora erau savarsite faptele ilicite. S-ar parea ca in spatele acestui personaj se afla persoane publice active in politica si in lumea financiara. Evaziunea fiscala se realiza in primul rand prin realizarea unor achizitii fictive, pentru a diminua foarte mult masa de impozitare, astfel sa fie achitate statului sume mai mici, reprezentand TVA si impozitul pe profit.

sursa: bzi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Presedintele Traian Basescu revine cu declaratii picante: „Eu ma rog la Dumnezeu ca premierul sa cheltuiasca banii pe care eu i-am adus”

URMĂTORUL ARTICOL

Procurorii ieseni au cerut arestarea unui individ care a ucis un pasager in padurea Bucium!

Ultimele știri de la Economic