Ponta: Voi demisiona dacă voi fi condamnat

Premierul Victor Ponta a respins, într-un interviu acordat The Guardian, apelurile la demisie, explicând că România trebuie să fie un stat „stabil şi predictibil” în cea mai „sensibilă” regiune a Europei şi subliniind că „doar Rusia ar deschide şampanie” pentru „o criză îndelungată” la Bucureşti. Întrebat de jurnalişti dacă va demisiona dacă va fi găsit vinovat pentru acuzaţiile în baza cărora s-a început deja urmărirea penală, adică fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, Ponta a răspuns: „Dacă voi fi declarat vinovat de un judecător, sigur că da. Este clar”.

 Victor Ponta a reiterat că este nevinovat şi a respins apelurile la demisie lansate de preşedintele Klaus Iohannis, subliniind că nici România, nici Europa nu îşi pot permite instabilitate politică în contextul manevrelor expansioniste ale Rusiei.”România se află în cea mai sensibilă zonă a Europei”, a declarat Ponta pentru cotidianul britanic The Guardian. „Sperăm că vom încheia această criză politică mică dar intensă pentru a putea reveni la lucru, dat fiind că Europa vrea ca România să fie stabilă şi predictibilă în această regiune. Cred că doar Rusia ar deschide sticle de şampanie dacă România s-ar afla într-o criză politică îndelungată”, a adăugat Victor Ponta.Victor Ponta, suspectat de complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi conflict de interese, a declarat, marţi, pentru presa străină că „nimic nu va obstrucţiona continuarea anchetei” care îl vizează, exprimând convingerea că justiţia va pronunţa „rapid” o decizie în favoarea sa.

„Nimic nu obstrucţionează continuarea anchetei pentru ca, în primul rând, procurorul să poată stabili dacă suspiciunile care mă vizează se confirmă sau nu”, a afirmat Ponta într-un interviu pentru Agenţia France Presse, Bloomberg, Reuters şi Associated Press. „Vreau să mă prezint în faţa procurorului, să-mi prezint punctul de vedere (…), este în interesul meu să merg înainte şi sunt convins că acest caz va fi clarificat”, a adăugat el.Ponta a dat asigurări că prioritatea sa este să menţină stabilitatea politică a României, exprimând speranţa că, de luni, Guvernul său se va putea întoarce la „proiectele importante”, printre care adoptarea unui nou Cod fiscal şi reluarea negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). „O criză politică, creată în mod artificial, ar fi un cadou neaşteptat şi nesperat pentru Rusia”, a subliniat Ponta, evocând contextul regional complicat, pe fondul „crizei din Ucraina, Republica Moldova sau chiar Grecia”.Ponta, care se declară nevinovat şi victimă a unei „tentative de lovitură de stat” orchestrată de opoziţie cu complicitatea justiţiei, a exclus categoric demisia, aşa cum i-a cerut vineri preşedintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Fara apa rece in Mircea, Galata si Nicolina!

URMĂTORUL ARTICOL

Topul tarifelor pentru o noapte de sex cu vedetele prostituate din Romania

Ultimele știri de la National1