Posta Romana a trecut pe profit

Posta Romana a anunţat că a încheiat anul 2014 cu un profit net de 22,8 milioane de lei (5 milioane de euro), după cinci ani de pierderi.

Veniturile totale înregistrate în perioada ianuarie – aprilie 2015 se ridică la 391 de milioane de lei, în creştere cu 11,7 milioane de lei faţă de perioada similară a anului trecut. Cheltuielile au crescut cu 16,7 milioane de lei, ca urmare a majorării salariale implementate la finalul lui 2014. Cu toate acestea, menţinerea cheltuielilor (371 de milioane de lei) sub nivelul veniturilor a făcut posibilă obţinerea unui profit brut de 19,5 milioane de lei, se arată într-un comunicat al Poştei Române.

Păstrarea constantă a veniturilor din serviciile poştale clasice continuă să fie o provocare, însă intrarea Poştei Române în competiţia proiectelor mari, strategice, s-a dovedit a fi o decizie profitabilă. Astfel, în timp ce veniturile din poşta de scrisori sau din vânzările de mărfuri continuă trendul descendent, încheierea unor contracte cu operatori din zona transferului de bani sau cel de distribuţie a cardurilor de sănătate au adus încasări importante. În perioada următoare, dorim să intensificăm legăturile comerciale cu actori mari din zona de retail sau banking şi să ne întărim poziţia pe segmentul de e-commerce şi de asigurări”, a declarat Alexandru Petrescu, directorul general al Poştei Române.

Adunarea Generală a Acţionarilor Poşta Română a aprobat, la sfârşitul lunii mai, execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli aferent anului 2014, precum şi situaţiile financiare ale companiei şi repartizarea profitului net pentru anul trecut. Astfel, operatorul naţional de servicii poştale înregistra, la 31 decembrie 2014, o cifră de afaceri de 1,12 miliarde de lei şi un profit net de 22,8 milioane de lei. După stabilirea provizioanelor, suma de 22,6 milioane de lei rămasă din profitul net va acoperi pierderea contabilă din anii precedenţi.

Poşta Română este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990. Poşta Română a contribuit, în 2014, cu 390 de milioane de lei (87,8 milioane de euro) la bugetul de stat, aceasta fiind o sumă-record în condiţiile disponibilizărilor operate în anii trecuţi şi care au redus contribuţiile din impozitul pe salarii. Peste 22% din această sumă reprezintă TVA aferentă contractelor comerciale încheiate în cursul anului 2014.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cum scapam de celulita rapid

URMĂTORUL ARTICOL

Horia Tecau, in semifinale la dublu

Ultimele știri de la National1