Premierul Mihai Tudose se întâlneşte luni cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie pentru a discuta despre drepturile şi obligaţiile poliţiştilor

Premierul Mihai Tudose se va întâlni, luni, cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, pentru a discuta despre drepturile şi obligaţiile poliţiştilor astfel încât să fie evitate situaţiile similare celei de la Suceava.

Premierul Mihai Tudose i-a invitat, luni, de la ora 11.00, pe reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, cu care va discuta despre drepturile şi obligaţiile poliţiştilor.

El a anunţat, sâmbătă, că patrulele nu vor mai fi niciodată asigurate de un singur poliţist, el afirmând că a discutat cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, după ce poliţistul Sorin Vezeteu a fost omorât, joi noaptea, în gara Burdujeni din Suceava de un tânăr de 23 de ani.

”Gradul de periculozitate al acelei munci de a patrula de unul singur este înfiorător. Şi nu patrulează în locuri liniştite, ci patrulează în cele în care există potenţial negativ. Patrulele nu vor mai fi niciodată asigurate de un singur om. Îşi pune viaţa în pericol absolut gratuit”, a declarat sâmbătă Mihai Tudose.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, sâmbătă, decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Vezeteu Dumitru Constantin-Sorin.

”În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Vezeteu Dumitru Constantin-Sorin”, informează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, decorarea a fost făcută la propunerea Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Sorin Vezeteu, poliţist de la Transporturi Feroviare, a fost omorât, joi noaptea, în gara din Suceava, de un tânăr de 24 de ani. Poliţistul a murit sub o ploaie de lovituri, aplicate cu arma albă de către ucigaş, oamenii legii precizând că pe corpul victimei au fost găsite în jur de 40 de lovituri. Agresorul, un tânăr de 24 de ani, din comuna Valea Moldovei, şi-a recunoscut fapta imediat după comiterea ei şi le-a spus poliţiştilor de la faţa locului că nu regretă nimic. El a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

 

Sursa: MediaFax

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Apa potabila intrerupta in mai multe zone din municipiul Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Circulatie auto inchisa pe doua strazi din Iasi. Vor fi executate lucrari de asfaltare

Ultimele știri de la National1