Pretul apartamentelor din Iasi, constant in ultimele sase luni

Apartamentele din Iaşi au continuat pe acelaşi trend de stabilitate şi în semestrul al doilea al anului 2014. Preţul terenurilor a rămas la acelaşi nivel ca în primul semestru al anului dar a crescut cu aproximativ 2% faţă de ultimele şase luni din 2013. Chiriile la spaţiile de birouri s-au stabilizat.
Iaşi, 04 februarie – Preţul de vânzare a apartamentelor vechi din Iaşi a ajuns în al doilea semestru din 2014, la aproximativ 815 €/mp, similar cu perioada anterioară dar în scădere cu 2,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2013.

Comparativ, la nivel naţional, în al doilea semestru din 2014, preţul mediu de tranzacţionare a apartamentelor vechi a fost de 678 €/mp. Cele mai scumpe apartamente rămân cele din Bucureşti, unde preţul mediu a fost de 965 €/mp, urmate de Cluj Napoca și Timișoara cu 932 €/mp și, respectiv, 860 €/mp.
În una din cele mai scumpe zone ale oraşului – Copou – apartamentele vechi cu două camere, de exemplu, s-au vândut cu preţuri cuprinse între 39.000 şi 54.500 €, în timp ce pentru acelaşi tip de apartamente din zone mai slab cotate, cum ar fi Alexandru-Dacia sau Mircea-Galata, preţurile au fost cuprinse între 23.000 şi 43.000 €.  Cât priveşte apartamentele noi, acestea au avut o ușoară reducere de preț, ajungând în în semestrul II 2014 la 963 €/mp, în scădere cu 0,2% față de perioada anterioară.  În ceea ce priveşte terenurile din Iași, preţurile acestora au înregistrat de-a lungul crizei imobiliare o reducere de aproximativ 80% fiind printre cele mai mari scăderi din țară.  Un alt segment al pieței rezidențiale – casele – a înregistrat în S II 2014 un preţ mediu unitar de aproximativ 734 €/mp , față de 739 €/mp în urmă cu 6 luni și 744 €/mp în urmă cu 12 luni.

Raportul privind analiza pieţei imobiliare realizat de biroul Darian din Iași mai relevă faptul că preţul de închiriere a birourilor a stagnat în ultimele şase luni. Chiriile pentru spaţiile de birouri de clasa A (în clădiri se situeaza intre 7 si 10 euro pe metru patrat, conform unui comunicat de presa al Darian DRS, una dintre cele mai mari firme de evaluare din Romania.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ţigarete de contrabandă ascunse în rezervorul unui autoturism descoperite de poliţiştii de frontieră la Sculeni

URMĂTORUL ARTICOL

Biblioteca Judeteana va invita la Noaptea Scriitorilor

Ultimele știri de la Economic