Prețuri mai mici la petrol

Prețurile petrolului ar putea înregistra o scădere drastică în cazul în care alianța OPEC+ va renunța la reducerile voluntare de producție. Într-adevăr, dacă OPEC+ decide să oprească restricțiile privind producția, oferta de petrol ar putea crește semnificativ, ceea ce ar putea duce la un surplus pe piață și, implicit, la o scădere a prețurilor. Aceste reduceri au fost implementate pentru a menține un echilibru între ofertă și cerere și pentru a susține prețurile petrolului pe termen lung. Fără aceste măsuri, prețurile ar putea experimenta o presiune negativă, având în vedere că producătorii ar concura pentru a vinde volume mai mari.

„Există mai multă frică în legătură cu prețurile petrolului din 2025 decât a fost în ultimii ani”, a declarat Tom Kloza, șeful global al analizei energetice la OPIS, pentru CNBC. ”Am putea ajunge la 40 de dolari pe baril dacă OPEC s-ar destrăma și nu ar avea niciun fel de acord real pentru a restrânge producția.”

O scădere a prețului țițeiului la 40 de dolari pe baril ar reprezenta o reducere de aproximativ 40% față de nivelurile actuale. În prezent, referința globală Brent este tranzacționată la 72 de dolari pe baril, iar contractele viitoare pentru West Texas Intermediate (WTI) din SUA sunt în jur de 68 de dolari pe baril.

”În contextul în care creșterea cererii de petrol nu va depăși  probabil un milion de  barili pe zi în 2025,  o anulare completă a reducerilor de aprovizionare OPEC+ ar duce o scădere foarte abruptă a prețurilor petrolului brut, posibil spre 40 de dolari pe baril,” subliniază Henning Gloystein, șeful departamentului de energie  și resurse la Eurasia Group.

„Dacă grupul OPEC+ va continua cu planul  de producție, surplusul de pe piață ar putea aproape să se dubleze, ajungând la 1,6 milioane de barili pe zi.” Termenul bearish descrie o atitudine negativa a investitorilor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Barcelona se confruntă cu o furtună puternică, iar pista Aeroportului El Prat a fost inundată.

URMĂTORUL ARTICOL

Germania – importator de energie

Ultimele știri de la Actualitate