Prietenii PNL au dat lovitura la Podu Iloaiei pe consultanță cu piste de biciclete! Zeci de mii de euro pentru firmele apropiate de partid

/

Un afacerist apropiat de organizația PNL a dat lovitura la o primărie liberală din județul Iași. Dragoș Ciopate, administratorul firmei Geo Myke SRL, a prins un contract de aproape 25 mii de euro de la Primăria orașului Podu Iloaiei, contract ce prevede consultanță pentru un proiect privind înființarea de piste de biciclete.

Administratorul unei firme de consultanță din Iași continuă să aibă succes la banul public. Firma Geo Myke SRL, gestionată de Dragoș Ciopate, s-a lipit la un contract derulat cu primăria orașului Podu Iloaiei, din județul Iași. Este vorba de un contract de 24 mii de euro (118 mii de lei), sumă fără TVA., încasat de Geo Myke pentru un set de studii și avize în ceea ce privește construcția unor piste de biciclete în comunitatea ieșeană. Dragoș Ciopate este un afacerist apropiat de PNL, el fiind un vechi „client” al primăriilor ieșene.

Circa 25 mii de euro pe consultanță pentru piste de biciclete

Conform platformei de achiziții publice, Primăria condusă de liberalul Ioan Alexa a bătut palma cu Geo Myke SRL pe 25 august 2023. Contractul a fost închiat în 3 ore de la postarea anunțului, semn că firma lui Ciopate a mers la țintă.

„Prețul cuprinde realizarea: Studii: studiu geotehnic verificat la cerința Af, ridicări topografice, Studiu de Fezabilitate, Documentații pentru obținerea avizelor solicitate prin certificat de urbanism pentru obiectivul de investiție: Construire piste pentru biciclete în UAT Oraș Podu Iloaiei, Județul Iași, finanțat prin AFM”, se arată în anunțul celor de la Primăria Podu Iloaiei, județul Iași.

Trei contracte doar cu Podu Iloaiei pe 2023

În afara contractului de 25 mii de euro, Geo Myke SRL a mai prins alte două contracte cu Primăria orașului Podu Iloaiei în cursul acestui an. În luna mai a fost vorba de un contract de 135 mii lei (28 mii de euro). Contractul prevede tot studii pentru piste de biciclete.

„Prețul include: Studiu de Fezabilitate Documentație pentru obținerea avizelor și acordurilor conform certificat de urbanism Ridicări Topografice vizate OCPI Studiu Geotehnic Verificat Af obiectiv înființare piste pentru cicliști în Oraș Podu Iloaiei, Județul Iași- Etapa II”, se arată în anunțul primăriei.

Cu două zile înainte, Primăria Podu Iloaiei a mai parafat un contract cu firma lui Dragoș Ciopate pentru 230 mii lei (47 mii de euro), pentru un alt contract privind pistele de biciclete.

Contracte de 3,4 milioane de lei pe 2023

Doar pe 2023, firma lui Ciopate a avut 30 de contracte publice cu diverse primării din județul Iași, dar și din alte regiuni, valoarea totală a acestora fiind de 3,4 milioane lei. Conform datelor fiscale, firma administrată de Dragoș Ciopate a avut pe 2022 o cifră de afaceri de 4,7 milioane lei. Profitul firmei a fost de 2,5 milioane lei, în vreme ce datoriile au fost de 2,6 milioane lei. Numărul de angajați ai firmei a fost de 7 persoane pe parcursul anului trecut.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Se închide centrul Iașului. Restricții de circulație din cauza campionatului mondial de jocuri pe calculator

URMĂTORUL ARTICOL

Primarul Mihai Chirica şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat: „E o mare diferenţă între a avea un dosar penal şi a fi un infractor condamnat de o instanţă”

Ultimele știri de la Actualitate