Prima academie specializata in domeniul IT se deschide la Iasi

IT-ul ieșean face un pas înainte prin deschiderea primei academii specializate in domeniul, EnerEd IT Academy. Astfel, profesioniștii IT independenți sau angajați ai unor companii vor putea obține certificări recunoscute la nivel internațional, iar persoanele fără experiență vor dobândi abilitățile și cunoștințele necesare pentru își începe o carieră în domeniu.Conform reprezentantilor EnerEd IT Academy, calitatea școlarizărilor este garantată de parteneriatele încheiate de EnerEd IT Academy cu Microsoft, Apple, Cisco și Linux, dar și de experiența partenerului Atid International – cea mai mare rețea de învățământ privat din  Israel, cu o istorie de 25 de ani de activitate educațională și în care se specializează anual peste 50.000 de persoane.

Cursurile vor avea loc în Iași, în propriile laboaratoare complet dotate, în activitatea de învățare punându-se accentul pe practicarea noțiunilor de teorie predate. Trainerii EnerEd sunt persoane cu experiență, instruite să formeze specialști prin metode moderne, care, totodată, sunt și practicieni implicați în coordonarea de echipe complexe în cadrul companiilor și proiectelor IT.

„De câțiva ani, companii multinaționale renumite din IT și outsourcing se luptă să atragă tinerii din Iași care au cunoștințe în aceste domenii. Alegerea Iașului pentru dezvoltarea acestor centre se bazează, printre altele, și pe faptul că orașul este un centru universitar care are capacitatea de a furniza oameni pregătiți. Se pare însă că cei 1.000 de absolvenți în zona IT, furnizați anual de învățământul de stat, nu mai sunt suficienți, având în vedere cererea în continuă creștere, atât pentru specialiști, cât și pentru persoane cu cunoștințe de bază”, au transmis prin intermediului unui comunicat de presa reprezentantii academiei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Targul de Cariere revine la Iasi. Ce oportunitati pot gasi tinerii profesionisti

URMĂTORUL ARTICOL

Evenimente pentru tineri in acest weekend, la Iulius Mall

Ultimele știri de la Economic