Prima reacție a președintelui Microsoft după ce Marea Britanie a blocat cea mai mare tranzacție din istoria companiei

Brad Smith, președintele Microsoft, a afirmat că decizia autorității de reglementare din Marea Britanie de a bloca achiziția Activision Blizzard, producătorul jocului „Call of Duty”, „a zdruncinat încrederea” în Marea Britanie ca destinație pentru afacerile tehnologice, conform Reuters.

Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA), care operează independent de guvern, a blocat acordul miercuri, afirmând că acesta ar putea afecta concurența pe piața în curs de dezvoltare a jocurilor video în cloud, potrivit news.ro.

Microsoft a răspuns joi, afirmând că „a fost probabil cea mai întunecată zi din cele patru decenii ale noastre în Marea Britanie” și că acest lucru a trimis un mesaj greșit industriei tehnologice globale despre Marea Britanie.

El a continuat să spună că dacă guvernul Regatului Unit dorește să atragă investiții și să creeze locuri de muncă, trebuie să se uite cu atenție la rolul CMA, la structura de reglementare din Regatul Unit și la mesajul pe care Marea Britanie tocmai l-a transmis lumii, într-un interviu acordat postului de radio BBC.

Un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic Rishi Sunak a declarat că comentariile lui Smith „nu sunt susținute de fapte”.

„Autoritatea pentru Concurență și Piețe a decis în mod independent să blocheze achiziția Activision Blizzard de către Microsoft și continuăm să credem că Regatul Unit are un sector tehnologic extrem de atractiv și o piață de jocuri în creștere. Vom continua să ne angajăm în mod proactiv cu Microsoft și alte companii”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Smith a afirmat că Microsoft a colaborat eficient cu autoritățile de reglementare de la Bruxelles, dar nu și de la Londra, ceea ce contrazice afirmația Marii Britanii că va fi mai flexibilă după Brexit.

Compania a răspuns la întrebările CMA și le-a spus să revină cu alte îngrijorări, însă nu a primit un răspuns din partea acesteia.

„Există un mesaj clar aici – Uniunea Europeană este un loc mai atractiv pentru a începe o afacere, dacă dorești să o vinzi într-o bună zi, decât Regatul Unit”, a spus el.

Directorul general al CMA, Sarah Cardell, a subliniat că rolul autorității de reglementare este de a se asigura că Marea Britanie rămâne un mediu competitiv pentru ca întreprinderile să poată crește și prospera.

”Decizia pe care o ia CMA este o decizie independentă, pe care am luat-o analizând o evaluare generală a impactului acordului asupra concurenţei şi credem că este decizia corectă pentru Regatul Unit”, a spus ea.

În ciuda nemulțumirii exprimate de Microsoft, decizia CMA a fost menținută și este un exemplu de aplicare a legilor antitrust într-un mediu de afaceri tot mai competitiv. În timp ce Microsoft are dreptul să își exprime nemulțumirea, decizia finală aparține CMA și Tribunalului de Apel pentru Concurență, care analizează faptele și probele relevante. Este important ca în procesul de reglementare a afacerilor tehnologice să existe o balanță între stimularea inovației și protecția concurenței pentru a încuraja o piață competitivă și echitabilă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Gripa aviară afectează deja mamiferele. Cazurile de infectare în cazul oamenilor sunt rare

URMĂTORUL ARTICOL

Vladimir Putin a semnat un decret prin care rezidenții ucraineni cu datorii pot fi expulzați din teritoriile anexate de Rusia

Ultimele știri de la International

Megalopolisul NEOM

Megalopolisul Neom este un proiect ambițios de dezvoltare urbană în Arabia Saudită, parte a viziunii 2030