Primăria bagă aproape 500 mii euro în reabilitarea Pasajului Frumoasa! De ani buni lucrările bat pasul pe loc – FOTO

/

Municipalitatea ieșeană va aloca peste 2,3 milioane lei pentru reabilitarea pasajului pietonal din cartierul Frumoasa. Lucrările la pasajul din zonă ar fi trebuit finalizate de mai multă vreme, însă un șir de probleme au dus la lungirea termenelor. Pasajul din zona Frumoasa nu este singurul din municipiu care se prezintă într-o stare extrem de proastă.

Municipalitatea ieșeană a anunțat că va trece la reabilitarea pasajului pietonal din zona Frumoasa. Investiția va fi realizată de firmele Heavy Duty Construct SRL și Prima Construct SRL, lucrarea urmând a costa circa 500 de mii de euro. Pasajul pietonal din zona Frumoasa se prezintă într-un stadiu avansat de degradare, iar primăria se chinuie de ceva vreme pentru a-l reabilita. Doar că problemele s-au ținut lanț.

Reacția Primăriei Iași: bagă alți bani în proiect

Primăria Iași a anunțat că va aloca aproape jumătate milion de euro pentru noul proiect de reabilitare a pasajului pietonal din zona cartierului Frumoasa.

„Municipalitatea va repara pasajul subteran pietonal din cartierul Frumoasa. Primarul Mihai Chirica a semnat un contract pentru execuția lucrărilor de reparații capitale la infrastructura acestui pasaj. Acestea vor fi executate în cel mult 12 luni de asocierea Heavy Duty Construct SRL – Prima Construct SRL pentru o suma de 1.939.447,40 lei fără TVA (2.307.942,41 lei cu TVA)”, au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Iași. Primăria susține că vrea să refacă și pasjaul pietonal de la Gara Internațională, pasaj care încă se află în administrarea CFR, și care se prezintă în condițiie xecrabile.

Ani întregi de așteptare pentru un pasaj

În toamna lui 2021, municipalitatea ieșeană organiza o licitație pentru renovarea pasajul subteran pietonal din cartierul Frumoasa. Pasajul s-a aflat mult timp în inventarul CFR, Ministerul Transporturilor fiind entitatea care ar fi trebuit să se ocupe de repararea lui. În cele din urmă, pasajul a fost cedat în administrarea municipalității ieșene, astfel încât, ulterior, s-a dat undă verde investiției. Licitația, cu o valoare de 1.1 milioan lei, a atras o singură ofertă, din partea BMS Holding Enterprise SRL, o firmă din Iași care avea la dispoziție 12 luni pentru a încheia lucrarile, pe care, ulterior le-a demarat în aprilie 2022. Pentru că firma nu și-a îndeplinit obligațiile, primăria a încheiat un alt contract, iar lucrările s-au lungit.

„Pasajul pietonal subteran Frumoasa are o lungime totală de 40 de metri și asigură subtraversarea unui pachet de trei linii de cale ferată, între cartierul Nicolina, pe strada Libertății, și cartierul Frumoasa, pe stradela Cetățuia”, au mai menționat reprezentanții Primăriei municipiului Iași.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Mesajul IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, cu ocazia pelerinajului Sf. Cuvioase Parascheva de la Iaşi – Video

URMĂTORUL ARTICOL

Programul concertului de Sărbătorile Iașului

Ultimele știri de la Actualitate