Primăria Iași pregătește modernizarea depoului Dacia! O firmă din Timiș a luat caimacul pentru a pregăti hârtiile

/

Municipalitatea ieșeană pregătește modernizarea depoului de tramvaie din zona Dacia. Proiectul derulat de autoritatea locală va costa câteva milioane de euro și prevede schimbarea totală a depoului CTP. Într-o primă etapă, autoritatea locală va aloca peste 13 mii de euro pentru pregătirea documentației.

Depoul de tramvaie al Companiei de Transport Public (CTP) Iași din zona Dacia ar urma să fie modernizat complet de autoritatea locală. Primăria a demarat o procedură privind elaborarea unui caiet de sarcini legat de documentația ce stă la baza proiectării și execuției lucrărilor de la depoul din Dacia. Firma DM Dezvoltate Ro din Timiș se va ocupa de proiect pentru 64.200 lei (peste 13 mii de euro).

Se pregătește modernizarea depoului de tramvaie din Dacia

Procedura prevede realizarea unei documentații prin care să se stabilească ce variante sunt optime pentru modernizarea depoului. Municipalitatea vrea să refacă depoul fie printr-un împrumut de la Banca Europeană, fie prin fonduri PNRR, fie prin alte surse de finanțare. Contractul cu firma din județul Timiș a fost încheiat în aceeași zi în care a fost lansată procedura, societatea respectivă fiind una cunoscută la Iași.

Cum arată modernizarea depoului din zona Dacia?

Depoul din Dacia se întinde pe aproape 4 hectare și, pânp acum, nu au fost făcute reparații capitale. Tehnologiile existente la depou sunt la nivelul anilor 1970 – 1980. Regimul maxim de înălțime pentru noile construcții este parter și 2 etaje (18 metri – înălțime). Principalele funcțiuni ale clăpdirilor sunt reparație și întreținere tramvaie, garare, spălare, decantor, posturi de transformare, punct termic, platforme tehnologice și alte construcții speciale (dispozitiv cale, linie cale, aparate cale etc.). Terenul pe care va fi implementat proiectul are o suprafață de circa 56.000 mp, cu un grad actual de ocupare de 50 la sută. Noul bilanț teritorial propus în proiect cuprinde trei unități teritoriale de referință: transporturi – depou (40.000 mp), circulații (circa 15.000 mp) și servicii transfer – rond Dacia (5.000 mp). Clădirile de servicii și echipamente vor ocupa o suprafață de circa 33.000 mp (circa 58 la sută), în condițiile în care spațiile verzi sunt prevăzute pe 5.600 mp, iar pe restul terenului vor fi amenajate circulații. Depoul va găzdui noile tramvaie (32) și autobuze electrice (44) care vor ajunge la Iași în următorii ani. De asemenea, se vor face amenajări în perspectiva reintroducerii troleibuzului la Iași.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Investiție de milioane de euro pentru siguranța din traficul ieșean! Sisteme smart pentru tramvaiele CTP

URMĂTORUL ARTICOL

Restricții de circulație în weekend, în Copou! Concert INIMO pe stadionul Emil Alexandrescu!Lista completă a artiștilor

Ultimele știri de la Actualitate