Primăria Iași refuză să-și asume organizarea programului de masă caldă pentru mii de elevi din oraș!

/

Primăria municipiului Iași nu vrea să-și asume organizarea și derularea procedurilor de atribuire a contractelor cadru pentru derularea programelor din instituțiile de învățământ în anul școlar 2023-2024. Municipalitatea a lăsat astfel totul în sarcina Consiliului Județean Iași.

Consiliul Local Iași va lua act de o cerere a Primăriei privind neasumarea prevederilor în ceea ce privește procedurile de atribuire ale contractelor de masă cladă pentru elevi în anul școlar 2023-2024. Astfel, cum primăria municipiului Iași a refuzat să se ocupe de acest program, Consiliul Județean Iași va trebuie să gestioneze întreaga situație pentru a sigura la zeci de mii de elevi din municipiu acest program zilnic pe perioada cursurilor școlare.

Primăria se spală pe mâini! Iată motivele invocate Consiliului Local

Primăria Iași a cerut Consiliului Local neasumarea acestui program, invocând mai multe detalii.

„Adresa nr. 103475/11.08.2023 de la Consiliul Județean lași prin care solicită comunicarea hotărârii de Consiliul Local privind asumarea/ neasumarea responsabilității organizării și derulării procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor cadru pentru achiziția produselor aferente programului și a contractelor/acordurilor cadru de prestare a serviciilor pentru derularea măsurilor educative pentru anul școlar 2023/2024 la nivelul municipiului lași”, susțin cei de la Primăria municipiului Iași.

Programul invocat de primărie: mii de elevi din oraș riscă să rămână fără produsele alimentare

La începerea anului școlar 2023-2024, circa 1,9 milioane preșcolari și elevi vor beneficia de produsele distribuite prin Programul pentru școli al României. Prin măsurile instituite se va asigura, în continuare, distribuirea de fructe și/sau legume proaspete, lapte natural de consum și/sau produse lactate fără adaos de lapte praf și produse de panificație pentru preșcolari și elevi.

„Prevederile HG 6521/03.08.2023 pentru aprobarea Programului pentru școli al României în perioada 2023-2029 și pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul școlar 2023-2024, modificată și completată, legea 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare”, se mai arată în adresa municipalității.

Primăria nu vrea să se complice. Lasă totul pe umerii CJ Iași

Municipalitatea condusă de Mihai Chirica arată că oricum banii vin de la stat prin Consiliul Județean și că autoritatea locală nu are cine să se ocupe de proiect la nivelul orașului.

„Faptul că sumele aferente derulării Programului pentru școli sunt asigurate din bugetul de stat, transferate Consiliului Județean și redistribuite ulterior prin hotărâre de Consiliu Județean municipiului lași, faptul că la nivelul municipiului lași nu există un compartiment care să gestioneze acest program, personalul Serviciului lnvestiții Proprii preluând această activitate”, susțin cei de la Primăria Iași. Astfel, primarul Mihai Chirica a cerut Consiliului Local să se spele pe mâini cu acest program.

„Vă  propunem spre aprobare neasumarea responsabilității organizării și derulării procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor cadru pentru achiziția produselor aferente”, se arată în hotărârea ce va fi analizată de Consiliul Local Iași.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Complex bisericesc în Moara de Vânt! Mitropolia ridică o școală și un observator astronomic pe un teren luat gratis de la Primăria Iași

URMĂTORUL ARTICOL

Modificări în traficul din municipiul Iași! Cum se va circula pe pasajul Socola?

Ultimele știri de la Actualitate