proiecte_iasi_2013

Primaria Iasi se scuza pentru traficul ingrozitor din oras si scoate la inaintare proiectele dezvoltate in zona Pacurari-Copou-Centru

In zona Pacurari – Copou – Centru sunt prevazute lucrari importante cu finantare nerambursabila de la UE.
■ In proiectul „Dezvoltare retea rutiera in zona culturala, istorica, turistica” se vor reface strazile Lascar Catargi, V. Conta, se vor finaliza lucrarile de pavare cu piatra cubica pe stefan cel Mare si IC Bratianu. La final, proiectul va insemna 18 kilometri de strada complet modernizata si 3,6 kilometri de cale de rulare a tramvaielor schimbata. in total, se vor investi 91 milioane lei, fondurile fiind acoperite in proportie de 98% din finantare europeana nerambursabila.
■ Proiectele europene sunt completate cu lucrarile de pe Axa Est – Vest. Demarat in 2012, proiectul presupune reabilitarea si modernizarea a patru artere importante ce traverseaza Iasul: sos. Pacurari, str. Pacurari, bulevardul Independentei si str. Elena Doamna. in Pacurari, lucrarile sunt aproape finalizate. Pe Elena Doamna, sina de tramvai a fost schimbata, iar un strat nou de covor asfaltic va fi pus imediat ce vremea se va mai incalzi. Cel mai important si mai spectaculos element al acestui proiect este pasajul subteran de la Fundatie, constructie care ar trebui finalizata in acest an. si valoarea acestor investitii este de aproximativ 90 milioane de lei.
■ Un al treilea proiect cu finantare europeana inceput anul trecut, dar care va fi terminat anul acesta prevede modernizari de strazi si parcari amplasate central. in urma unei investitii de aproximativ 9 milioane de lei vor fi refacute 10 strazi (C. Negri, Barboi, Armeana, Sf. Sava, Agatha Barsescu, Dancu, Vovidenie, Vasile Stroiescu, Ion Baciu, Matei Millo), o stradela (Barboi) si parcarile de langa Teatru, din spatele Primariei si cea de la intersectia strazilor Armeana cu Barboi.
■ Si Caminul de Pensionari „Sfanta Cuvioasa Parascheva“ din Copou va fi reabilitat tot cu bani europeni. Primaria are in implementare un proiect ce valoreaza aproximativ 11 milioane de lei, adica echivalentul a 2,5 milioane de euro. Investitia consta in consolidarea celor patru corpuri deja existente, precum si in construirea unui nou corp, cu o capacitate de gazduire de 41 de locuri. Noul imobil va avea la demisol o spalatorie, la parter o sala de mese si zona administrativa, iar cele doua etaje vor fi destinate cazarii.
■ Un alt proiect ce va fi realizat in zona centrala prevede consolidarea si restaurarea unui imobil in vederea infiintarii Muzeului municipal. in acest sens, va fi reabilitat imobilul din strada Zmeu, numarul 3. Proiectul are finantare europeana, costurile fiind estimate la aproximativ 20 milioane de lei.
Primaria Iasi se simte nevoita sa isi ceara scuze pentru traficul ingrozitor din oras si face acest lucru apeland la proiectele dezvoltate cu fonduri europene.

Primaria Iasi se simte nevoita sa isi ceara scuze pentru traficul ingrozitor din oras si face acest lucru apeland la proiectele dezvoltate cu fonduri europene.

Astfel, in zona Pacurari – Copou – Centru sunt prevazute lucrari importante cu finantare nerambursabila de la UE.


In proiectul „Dezvoltare retea rutiera in zona culturala, istorica, turistica” se vor reface strazile Lascar Catargi, V. Conta, se vor finaliza lucrarile de pavare cu piatra cubica pe stefan cel Mare si IC Bratianu. La final, proiectul va insemna 18 kilometri de strada complet modernizata si 3,6 kilometri de cale de rulare a tramvaielor schimbata. in total, se vor investi 91 milioane lei, fondurile fiind acoperite in proportie de 98% din finantare europeana nerambursabila.

Proiectele europene sunt completate cu lucrarile de pe Axa Est – Vest. Demarat in 2012, proiectul presupune reabilitarea si modernizarea a patru artere importante ce traverseaza Iasul: sos. Pacurari, str. Pacurari, bulevardul Independentei si str. Elena Doamna. in Pacurari, lucrarile sunt aproape finalizate. Pe Elena Doamna, sina de tramvai a fost schimbata, iar un strat nou de covor asfaltic va fi pus imediat ce vremea se va mai incalzi. Cel mai important si mai spectaculos element al acestui proiect este pasajul subteran de la Fundatie, constructie care ar trebui finalizata in acest an. si valoarea acestor investitii este de aproximativ 90 milioane de lei.

Un al treilea proiect cu finantare europeana inceput anul trecut, dar care va fi terminat anul acesta prevede modernizari de strazi si parcari amplasate central. in urma unei investitii de aproximativ 9 milioane de lei vor fi refacute 10 strazi (C. Negri, Barboi, Armeana, Sf. Sava, Agatha Barsescu, Dancu, Vovidenie, Vasile Stroiescu, Ion Baciu, Matei Millo), o stradela (Barboi) si parcarile de langa Teatru, din spatele Primariei si cea de la intersectia strazilor Armeana cu Barboi.

Si Caminul de Pensionari „Sfanta Cuvioasa Parascheva“ din Copou va fi reabilitat tot cu bani europeni. Primaria are in implementare un proiect ce valoreaza aproximativ 11 milioane de lei, adica echivalentul a 2,5 milioane de euro. Investitia consta in consolidarea celor patru corpuri deja existente, precum si in construirea unui nou corp, cu o capacitate de gazduire de 41 de locuri. Noul imobil va avea la demisol o spalatorie, la parter o sala de mese si zona administrativa, iar cele doua etaje vor fi destinate cazarii.

Un alt proiect ce va fi realizat in zona centrala prevede consolidarea si restaurarea unui imobil in vederea infiintarii Muzeului municipal. in acest sens, va fi reabilitat imobilul din strada Zmeu, numarul 3. Proiectul are finantare europeana, costurile fiind estimate la aproximativ 20 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un masterat din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor de la Universitatea „A.I.Cuza” a primit doua premii de excelenta

URMĂTORUL ARTICOL

Accident in Buzau! Un elev de 8 ani a fost accidentat, joi (18.04.2013), pe trecerea de pietoni de un sofer grabit, in fata scolii, dupa ce acesta a iesit de la ore (VIDEO)

Ultimele știri de la Actualitate