Primăria se împrumută de 6,2 milioane lei! Bani pentru cofinanțarea unor proiecte de investiții

/

Consiliul Local a aprobat contractarea unui împrumut de 6,2 milioane de lei de la Ministerul Finanțelor pentru susținerea unor proiecte noi de investiții. Consilierii locali au avizat cererea Primăriei Iași, documentul urmând a fi parafat cu Guvernul pentru ca autoritatea locală să poată cofinanța acele obiective. 

Primăria Iași caută să cofinanțeze mai multe obiective de investiții derulate în oraș. Autoritatea locală va solicita de la Ministerul Finanțelor acordarea unui împrumut de 6,2 milioane lei în acest sens. Cererea de împrumut a fost avizată de plenul Consiliului Local Iași în ședința ce a avut loc vineri, 21 iulie 2023. Este vorba de susținerea cofinanțării unor investiții derulate în municipiul Iași cu fonduri europene, unde autoritatea locală trebuie să vină cu o parte din fonduri.

 6,2 milioane lei pentru cofinanțarea unor investiții

Conform proiectului de hotărâre este vorba de susținerea a 6 obiective de investiții. Concret, pentru „Sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor- Iași VeloCity”  este necesară susținerea a 342.890 lei din parte a municipalității. De asemenea, pentru „reabilitarea și modernizarea zonei de agrement C.A. Rosetti” este nevoie de 495.390 lei. Pentru „Proiect integrat de regenerare urbană și socială în zona Cicoarei – centru multifuncțional” este nevoie 1.344.000 lei.

Primăria trebuie să vină cu bani pentru proiecte

Pentru proiectul privind „Reabilitarea și modernizarea Grădiniței cu program Prelungit nr.13”, primăria va trebuie să asigure 2.324.000 lei. Totodată, pentru „modernizare campus școlar tehnic în municipiul Iași – Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi”, autoritatea locală va trebui să asigure 47.800 lei, iar pentru „reabilitare rețele termice, sistem termoficare în municipiul Iași pentru creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană – Etapa a III-a ” se solicită un împrumut de 1.700.000 lei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Consiliul Județean Iași dorește să redeschidă Centrul de Servicii Sociale „Ion Holban”

URMĂTORUL ARTICOL

Ședință de plen la CJ Iași! Iată lista completă a proiectelor de hotărâre

Ultimele știri de la Actualitate