Primăria și CFR se ceartă pe un pasaj din oraș! Trecerea subterană arată ca după război- FOTO

/

Primăria Iași și Sucursala CFR nu reușesc de ani buni să se pună de acord asupra unui pasaj subteran din municipiu. Autoritatea locală vrea să preia în administrare pasajul subteran de la stația Nicolina, însă regionala CFR refuză să cedeze administrarea acestuia. Între timp, zona arată ca după război și nu este singura din oraș aflată în acest stadiu.

O trecere subterană din municipiul Iași a devenit motiv de dispută între instituțiile publice. Este vorba de pasajul subteran de la stația CFR Nicolina, pasaj care facilitează trecerea de la bulevardul Nicolae Iorga către zona Pantelimon Halipa. Acesta se află într-un stadiu avansat de degradare, iar municipalitatea vrea să-l preia în administrare pentru a-l reabilita. Doar că cei de la CFR refuză să îl predea, deși autoritatea locală și-a exprimat intenția încă de acum câțiva ani.

Primăria Iași vrea să preia pasajul subteran de la Gara Nicolina

Municipalitatea a trimis o adresă către conducerea Sucursalei ieșene a CFR pentru preluarea în administrare a pasajului, însă nu a primit nici un răspuns.

„Primarul Mihai Chirica a semnat o nouă adresă către CFR – Regionala Iași prin care, ținând cont de numeroasele sesizări ale ieșenilor privind starea pasajului (pereți, pardoseli, scări de acces degradate, lipsa iluminatului și a unui sistem de supraveghere), solicită transmiterea pasajului către municipalitate pentru ca acesta să poată fi, în sfârșit, reparat și modernizat. În lipsa acordului CFR, municipalitatea nu poate interveni”, au menționat reprezentanții Primăriei municipiului Iași.

Adrese peste adrese către CFR

În adresa trimisă către CFR, autoritatea locală arată că vrea să preia pasajul pentru a-l putea reabilita.

„Având în vedere sesizările cetățenilor cu privire la starea de degradare și pericol pe care îl prezintă pasajul pietonal subteran aferent stației de călători CF Nicolina Iași (pereți, pardoseli, pereți, pardoseli, scări de acces degradate, lipsa iluminatului și a unui sistem de supraveghere), prin prezenta vă rugăm să analizați posibilitatea transmiterii cu titlu gratuit către municipiul Iași a pasajului pietonal subteran aferent stației CF Nicolina Iași, în vederea includerii acestui obiectiv într-un program de finanțare în vederea reabilitării”, se arată în adresa respectivă. CFR mai are în administrare și pasajul de la Gara Mare, care și acesta arată ca după război și care nu a fost inclus într-un program recent de reabilitare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Lucrările la axa rutieră Iași- Suceava se apropie de final! Iată cum arată proiectul de pe lotul 3 – Galerie Foto

URMĂTORUL ARTICOL

Trei spitale din Iași pot depune proiecte la PNRR! Fonduri de un milion de euro pentru echipamente medicale

Ultimele știri de la Actualitate