Primăria va reface Piramida lui Dubeț! Sediul Salubris și a Direcției de Patrimoniu va intra în reabilitare totală

/

Clădirea din Șoseaua Națională unde este sediul Salubris SA, a Direcției de Exploatare Patrimoniu sau a Direcției Fond Locativ, va intra în reabilitare.  Într-o primă etapă, municipalitatea va trece la realizarea documentației tehnice, documentație care va sta la baza reabilitării clădirii cunsocute drept Piramida luI Dubeț.

Una din cele mai cunoscute clădiri administrative din municipiul Iași va intra în reabilitare totală. Municipalitatea a demarat o procedură pentru realizarea documentației tehncio-economice și a lucrărilor de intervenție la clădirea din Șoseaua Națională, nr.43, imobil cunoscut drept Piramida lui Dubeț. În clădire funcționează birourile Salubris SA, Direcția Fond Locativ, Direcția Exploatare Patrimoniu dar și alte instituții. Municipalitatea a contractat firma TechMedia Electronics SRL Iași pentru a realiza această documentație ce va sta la baza reabilitării clădirii. Valoarea contractului este de 67 mii lei.

Clădirea din Șoseaua Națională va fi reabilitată

Conform caietului de sarcini, clădirea construită în 2007 are nevoie de reabilitare la instalațiile termice și la cele electrice și nu numai.

Se urmărește izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire, cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată, înlocuirea tâmplăriei interioare, izolarea termică a fațadei – parte opacă, termoizolarea teraselor peste fiecare nivel, închiderea balcoanelor și/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeților, izolarea termică a planșeului peste subsol, în cazul în care prin proiectarea clădirii sunt prevăzute spații destinate activităților la parter. Se urmărește izolarea termică a planșeului peste sol/subsol neîncălzit, a pereților subsolului, izolarea termică a pereților care formează anvelopa clădirii ce delimitează spațiul încălzit de alte spații comune neîncălzite”, se arată în caietul de sarcini a procedurii.

Surse regenerabile de încăldire pe clădire

Investiția prevede și montarea unor surse alternative de energie pe imobil, după reabilitarea acestuia. Piramida lui Dubeț, așa cum o știe multă lume care trece pe lângă impozanta clădire de pe Șoseaua Națională 43, s-a ridicat după o clădire asemănătoare din Franța, sub supravegherea lui Arcadie Dubeț, fost director al Regiei Autonome de Termoficare. Proiectul a fost ales în urma unui concurs organizat atunci de regie. Bonus, banii pentru noul sediu veneau din profitul încasat de fosta RA Termoficare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ședință de Consiliu Local La Primăria Iași! Nici un cuvânt despre noul viceprimar

URMĂTORUL ARTICOL

Finalizarea proiectului „PROFESSIONAL ACTIVATOR – Pregătire și Redresare Ocupațională prin Forme de Educație Specializate pentru Șomeri și persoane Inactive adaptate la Orientările și Nevoile Actuale Lucrative, SMIS 157439”

Ultimele știri de la Actualitate