Primăria vrea un parc de distracții și un Aqua ParK. Se caută investitori

Primarul Mihai Chirica a anunțat recent, prin intermediul unui comunicat de presă, planurile de construire a unui parc de distracții acvatic cu scopul de a atrage atât localnicii, cât și turiștii din întreaga regiune.

„În numele Primăriei Municipiului Iași, îmi exprim disponibilitatea de a realiza un parteneriat public – privat în vederea realizării a două importante obiective cu mare impact pentru comunitatea locală și regională. În acest sens, avem în vedere construirea unui Parc de distracții acvatic (Aqualand) într-o zonă care va fi stabilită de comun acord cu viitorul investitor. De asemenea, suntem interesați de valorificarea telescaunului de la Baza de Agrement Ciric în cadrul unui proiect integrat de parc de distracții.

Aceste două inițiative sunt rodul unei sondări întreprinse în rândul cetățenilor Municipiului Iași cu privire la preferințele și inițiativele acestora de petrecere a timpului liber. Ne exprimăm disponibilitatea de a colabora sub toate formele legale pentru concretizarea acestor două proiecte. În acest context, subliniem că modelele de succes în acest domeniu la nivel internațional relevă faptul că nu primăriile – autoritățile locale, în general – sunt cele care construiesc astfel de obiective de entertainment de succes, ci acestea sunt rezultatul fie al unor investiții private, fie al unor parteneriate între autoritățile locale și investitori.

Din punctul nostru de vedere, apreciem că zonele adecvate pentru realizarea acestor investiții sunt Ciric, Moara de Vânt și Cicoarei, cu mențiunea că aceasta din urmă va beneficia de un plus de vizibilitate și accesibilitate prin construirea în imediata apropiere a viitoarei centuri ocolitoare a Municipiului Iași.

Cu speranța că aceste două propuneri vor găsi ecoul necesar în planurile de afaceri ale investitorilor interesați, așteptăm cu încredere și deplină deschidere ofertele de colaborare”, se arată în comunicatul trasnmis de Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atac armat pe Aeroportul Internațional Chișinău. Două persoane și-au pierdut viața

URMĂTORUL ARTICOL

Maia Sandu, prima reacție după atentatul de pe Aeroportul Internațional Chișinău

Ultimele știri de la Actualitate