ULTIMĂ ORĂ:

Primarii din judetul Iasi au luat primele lectii despre organizarea alegerilor europarlamentare de la sfarsitul lunii mai

Primarii din judetul Iasi au luat primele lectii despre organizarea alegerilor europarlamentare de la sfarsitul lunii mai
Citit : 11 views Comentariu

 

 

 

Primarii din judetul Iasi au luat ieri primele lectii despre organizarea alegerilor europarlamentare de la sfarsitul lunii mai. Autoritatile judetene, alaturi de reprezentantii Autoritatii Electorale Permanente, au prezentat graficul desfasurarii alegerilor, date despre preluarea buletinelor de vot, a intocmirii listelor electorale si altele.

In judetul Iasi, ar urma sa fie deschise peste 700 de sectii de votare. La aceste alegeri se va putea vota si pe liste speciale, pentru iesenii care nu se afla in localitatea de domiciliu in momentul desfasurarii alegerilor. 

 

„Le-am prezentat primarilor primele date referitoare la alegerile europarlamentare, desfasurate pe 25 mai. Am prezentat aspecte ce tin de Hotarare de Guvern emisa pentru acest tur de scrutin. Ca noutate, la aceste alegeri se poate spune ca primarii au atributii crescute. Ei trebuie sa definitiveze listele cu persoane care au drept de vot. Totodata, buletinele vor veni direct de la Bucuresti si noi nu vom mai avea nicio problema din acest punct de vedere”, a spus prefectul Romeo Olteanu. La aceasta sedinta, au mai participat reprezentanti ai Institutiei Prefectului, ai Autoritatii Electorale Permanente, ai Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi si cei ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi.