Primele freze de zapada din Romania achizitionate prin intermediul fondurilor europene au ajuns la Iasi

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) EURONEST a recepţionat astăzi primele freze de zăpadă din România achiziţionate prin intermediul fondurilor europene. Acestea au fost achiziţionate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență în condiții de iarnă”, cel de-al patrulea proiect al Asociaţiei în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa 3.

În cadrul acestui proiect au fost achiziționate şi 6 unități mobile complet echipate (vehicul cu șenile/roți de tip UTV, remorcă și vehicul tractor), câte una pentru fiecare judeţ din Regiunea de Nord-Est. „Regiunea de Nord-Est este prima regiune din ţară care cumpără freze de zăpadă multifuncţionale prin intermediul fondurilor europene. Proiectul are o valoare de 20,8 milioane de lei, din care cofinanţarea judeţelor din Regiune este de doar 417.000 de lei. El se adresează tuturor celor şase judeţe din regiune. Prima componentă a proiectului a vizat achiziţia celor şase ambulanţe pe şenile, care au fost livrate în urmă cu două luni, iar a doua achiziţia a 24 de freze de zăpadă. Astăzi a sosit primul lot de freze, urmând ca până în luna iunie să fie livrate toate cele 24. Cred că în prezent Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi are cea mai bună dotare din întreaga ţară şi reprezintă cel mai de încredere suport pentru cetăţeni, având capacitatea de a interveni în orice moment, în orice tip de misiune şi pe orice formă de relief. Anul acest vom mai cumpăra şi un snow-mobil pentru intervenţii punctuale rapide”, a declarat Cristian Adomnitei, presedintele Asociatiei Euronest.

SC Grădinariu Import-Export SRL este societatea care furnizează cele 24 de autofreze multifuncţionale, valoarea contractului încheiat de ADI EURONEST fiind de 15.180.000 lei, fără TVA. În decembrie 2013, Consiliul Judeţean Iaşi a achiziţionat, din fonduri proprii, două autovehicule şenilate şi o autospecială pirotehnică. Toate trei autovehicule se află în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cetatean din Republica Moldova oprit la frontiera

URMĂTORUL ARTICOL

Vezi aici lista locurilor de munca disponibile in Iasi!

Ultimele știri de la Eveniment