ULTIMĂ ORĂ:

Primii morti din cauza zapezii! Un barbat din Mehedinti a fost gasit decedat in curtea casei sale sub un strat consistent de zapada si un angajat CNADNR a murit in timpul interventiei de deszapezire

Primii morti din cauza zapezii! Un barbat din Mehedinti a fost gasit decedat in curtea casei sale sub un strat consistent de zapada si un angajat CNADNR a murit in timpul interventiei de deszapezire
Citit : 5 views Comentariu

 

 

 

 

Ambulanţa Mehedinţi a fost sesizată că într-o gospodărie din localitatea mehedinţeană Stângăceaua un bărbat este căzut în curtea casei, victima fiind găsită decedată de către medici sub un strat consistent de zăpadă.

 

 

Apelul la 112 a venit la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, în jurul orei 10.47, un bărbat anunţând că un bătrân este căzut în curtea casei sale din localitatea Stângăceaua, judeţul Mehedinţi.

 

Potrivit unui comunicat de presă remis, sâmbătă, de Centrul Operaţional Judeţean Mehedinţi, la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, care a constatat că cetăţeanul în vârstă de 82 ani nu avea semne vitale, era acoperit cu un strat consistent de zăpadă, iar pământul de sub el era uscat.

 

„Se ia în calcul ipoteza ca decesul să se fi produs înainte de căderile de zăpadă. Din informaţiile pe care le avem, cetăţeanul se afla în evidenţa Serviciului Judeţean de Ambulanţă cu boli cronice (hipertensiune arterială)”, se mai arată în comunicatul Centrului Operaţional Judeţean Mehedinţi.

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie au deschis o anchetă în acest caz, pentru a stabili cauzele decesului bărbatului.

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat restrângerea numărului de judeţe care se află sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, în perioada 25 ianuarie, ora 19:00 – 26 ianuarie, ora 22.00, 14 judeţe se vor afla sub o avertizare cod galben de viscol.

 

COD PORTOCALIU

 

În intervalul menţionat, viscolul puternic va continua în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură. În aceste regiuni, dar cu precădere în judeţele Buzău, Brăila, Vrancea şi Ialomiţa, viteza vântului la rafală va depăşi temporar 70…80 km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

 

În sud-estul Dobrogei, mai ales la începutul intervalului, vor mai fi ploi şi lapoviţe, moderate cantitativ şi izolat se va depune polei.

 

COD GALBEN

 

În intervalul menţionat, în Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi jumătatea nordică a Moldovei va ninge, dar viteza vântului la rafală va fi de până la 45…50 km/h.

 

ANM anunţă că mesajul va fi actualizat în cursul serii de duminică, 26 ianuarie.