procurorul_Florin_Casuneanu_iasi_parchetul_de_pe_langa_curtea_de_apel_iasi

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi si-au prezentat bilantul in prezenta Ministrul Justitiei si a doi membri CSM! Procurorul care a cautat-o ani de zile pe Elodia a venit si el la Iasi

Ieri, procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi si-au prezentat raportul de bilant privind activitatea desfasurata in anul 2012. Chiar daca de la 1 ianuarie 2013, procurorul Florin Casuneanu a preluat functia de conducere a Parchetului, acesta a fost nevoit sa laude activitatea unei structuri pe care a condus-o procurorul Iulian Ispir.

Ieri, procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi si-au prezentat raportul de bilant privind activitatea desfasurata in anul 2012. Chiar daca de la 1 ianuarie 2013, procurorul Florin Casuneanu a preluat functia de conducere a Parchetului, acesta a fost nevoit sa laude activitatea unei structuri pe care a condus-o procurorul Iulian Ispir. Per ansamblu, activitatea procurorilor ieseni poate fi caracterizata ca fiind mai buna decat in anii anteriori, insa nu la nivelul asteptarilor. Spre exemplu, in ceea ce priveste numarul rechizitoriilor intocmite, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi se situeaza pe locul 11 la nivel national, dupa unitati teritoriale mai mici. Intr-un an intreg, au fost intocmite doar 18 rechizitorii, cu o crestere de 100 la suta fata de anul anterior.  

În activitatea de urmărire penală, procurorii au soluţionat 566 dosare penale, au întocmit 18 rechizitorii (faţă de 9 rechizitorii în anul 2011 – creştere cu 100%), fiind trimişi în judecată 21 inculpaţi (faţă de 11 inculpaţi în anul 2011 – o creştere cu 90%) şi au aplicat sancţiuni administrative faţă de 49 învinuiţi (faţă de 44 de învinuiţi în anul 2011 – o creştere cu 11%). Procurorii anume desemnaţi au supravegheat şi autorizat activitatea poliţiei judiciare de identificare, căutare, localizare şi prindere a 20 persoane date în urmărire naţională. În cadrul cooperării judiciare internaţionale procurorii au identificat, reţinut şi prezentat instanţei de judecată, în vederea arestării, 20 persoane faţă de care autorităţile judiciare din Austria (7), Belgia (1), Cehia (1), Franţa (2), Germania (4), Italia (3), Spania (2), au emis mandate europene de arestare preventivă ori de executare a pedepsei pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, tâlhărie (jaf armat), proxenetism, furt calificat, înşelăciune (fraudă bancară) şi viol„, a precizat procurorul general Florin Casuneanu in raportul de bilant.

La prezentarea bilantului, a fost prezenta si Mona Pivniceru, Ministrul Justitiei, dar si doi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, a participat si unul dintre cei mai cunoscuti procurori din Romania, Marius Iacob, Seful Sectiei de Urmariri Penale din Cadrul Parchetului Genereal, cel care ani de zile a cautat-o fara rezultat pe Elodia.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Trei dintre nepotii regelui Ferdinand I sunt cercetati la Iasi dupa ce au lasat sa fie distrus conacul de la Poeieni. Cei 3 sunt si proprietarii Castelului Bran

URMĂTORUL ARTICOL

Filmul romanesc „Pozitia copilului” a fost premiat la Festivalul International de Film de la Berlin 2013

Ultimele știri de la Actualitate