ULTIMĂ ORĂ:

Procurorii ieseni au cerut arestarea unui individ care a ucis un pasager in padurea Bucium!

Procurorii ieseni au cerut arestarea unui individ care a ucis un pasager in padurea Bucium!
Citit : 8 views Comentariu
Procurorii au cerut arestarea lui Ilie Todireasa, de 47 ani, din Schitu Duca, pentru comiterea infractiunilor de conducere fara permis si ucidere din culpa. Accidentul a avut loc pe data de 18 ianuarie 2013, in jurul orei 16.00.


Magistratii de la Judecatoria Iasi au respins ieri cererea de arestare preventiva formulata de procurori in ceea ce priveste un sofer care a comis un grav accident de circulatie. Procurorii au cerut arestarea lui Ilie Todireasa, de 47 ani, din Schitu Duca, pentru comiterea infractiunilor de conducere fara permis si ucidere din culpa. Accidentul a avut loc pe data de 18 ianuarie 2013, in jurul orei 16.00. Ilie Todireasa a incercat de sase ori sa obtina permisul de conducere, insa de fiecare data a picat examenul. In ziua mentionata, acesta a venit cu masina, un Opel Astra, la un service din Iasi. De la Schitu Duca la Iasi, autoturismul a fost condus de un prieten. La intoarcere, Todireasa a urcat el la volan, sustin jurnalistii dela bzi.ro.

In zona pasarelei Bucium, individul a observat trei persoane care asteptau la ocazie si a oprit masina pentru a-i lua. In padurea de la Bucium, a pierdut controlul volanului si a provocat un accident foarte grav. „La un moment dat, din cauza carosabilului umed (afara ningea – n.r.) si a lipsei de experienta, inculpatul a pierdut controlul volanului, a intrat cu masina întâi într-un mal de zapada, apoi într-un pom de pe marginea drumului. Un martor aflat într-o alta masina a observat accidentul si a apelat 112, solicitând interventia unei ambulante”, a declarat procurorul Irina Perjoiu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, citata de Buna Ziua Iasi.  Unul dintre pasageri, in varsta de 50 de ani, a murit dupa cateva zile pe patul de spital. Un alt pasager a scapat cu viata, dar cu niste rani care ii vor aduce aminte toata viata de acest accident. La probele de sange prelevate la scurt timp, soferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie. Rezultatele necropsiei care sa ateste ca victima a decedat din cauza acestui accident au ajuns zilele trecute la dosar si de aceea s-a facut propunerea de arestare atat de tarziu. „Din analiza materialului probator administrat în cauza, rezulta ca lasarea în libertate a inculpatului prezinta un pericol concret pentru ordinea publica, având în vedere conditiile concrete în care acesta a savârsit fapta”, au precizat procurorii. Dupa ce au aflat ca solicitarea le-a fost respinsa la Judecatorie, au declarat recurs.