Prof. dr. Vlad Ciurea: „Nu cafeaua multă îţi dă energie să mergi mai departe”

Profesorul Vlad Ciurea susține că toată puterea noastră, dispoziția şi tăria pe care o avem sau pe care ne-o inducem vine din creier. Neurochirurgul afirmă că întreaga noastră putere, dispoziția și rezistența pe care o avem sau o cultivăm provin din creier.

Pentru a obține acest lucru, este necesară odihna adecvată, o alimentație sănătoasă și o gândire pozitivă – lucruri simple în principiu, dar de care mulți dintre noi nu ținem cont.

Când i s-a cerut să explice cum reușește să aibă un nivel atât de bun de energie și care este „rețeta” sa, prof. dr. Vlad Ciurea a răspuns:

„Reţeta este foarte simplă: eu trebuie să fiu convins de ceea ce trebuie să fac, eu sunt convins de mine.

În 1935 s-a născut ultimul Dalai Lama, care a spus că toată puterea se află în creier, aici este totul. Puterea minţii este cea mai importantă, ea este cea care te împinge înainte. Am un grup de studenţi împreună cu care am studiat acest fenomen – cei care nu ştiu exact, în fruntea noastră este lobul prefrontal, acesta îţi dă energia să mergi înainte, nu cafeaua multă, nu Coca Cola, ci trezitul de dimineaţă, odihna de peste noapte, o alimentaţie corespunzătoare, gânditul pozitiv, zâmbetul, acestea te împing înainte.

Lobul reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul”, a explicat renumitul medic, conform adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Casa de Pensii anunță noi beneficii pentru 120.000 de pensionari în luna iulie

URMĂTORUL ARTICOL

Protest masiv al studenților în fața UMF Iași. „Vrem respect și demnitate” – Galerie foto

Ultimele știri de la National