universitatea_cuza_proteste

Profesorii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi care sunt nemultumiti de taierile salariale vor sa se faca auziti la Bucuresti

Sindicaliştii de la Universitatea „Al. I. Cuza” se întâlnesc mâine, în jurul orei 11.30, cu reprezentanţii conducerii pentru a-şi expune nelămuririle care privesc starea financiară a instituţiei.

Sindicaliştii de la Universitatea „Al. I. Cuza” se întâlnesc mâine, în jurul orei 11.30, cu reprezentanţii conducerii pentru a-şi expune nelămuririle care privesc starea financiară a instituţiei. „E vorba de nemulţumirile cauzate de reducerile veniturilor salariale. Sunt facultăţi sărace în număr de studenţi – Fizică, Chimie, Matematică, Biologie şi Litere, unde nivelul lor de salarizare este pe minim, ca să se încadreze în cuantumul de bani care vine de la Minister. N-am înţeles niciodată – şi urmează să aflăm mâine – cum se stabileşte plafonul pentru fiecare facultate”, a declarat Cătălin Lungu, lider de sindicat la UAIC.

Conform informaţiilor oferite de profesorul universitar, în eventualitatea declanşării unui conflict de muncă, acesta va fi început cu Guvernul. „De asta, pe 23 martie mă duc la CNC Alma Mater de la Bucureşti şi ridic această problemă la nivel naţional”, a mai specificat Lungu pentru ziaruldeiasi.ro.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Sorin Lazar, senator PSD de Iasi, este urmarit penal pentru ca si-a angajat fiul in biroul sau parlamentar

URMĂTORUL ARTICOL

O noua bomba pe piata alimentara din Romania: Danone a decis sa retraga mai multe produse si sa blocheze 75 de tone de lactate din cauza unei posibile contaminari

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in