Profesorul Dumitru Paduraru, acuzat de viol si santaj, va petrece 30 de zile dupa gratii

Judecatorii au decis ca medicul Dumitru Paduraru, profesor la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi isi va petrece urmatoarele 30 de zile la puscarie. Retinut ieri seara dupa audierile de la DNA Iasi, profesorul acuzat de santaj si viol, a fost adus asta seara in fata judecatorilor de la Tribunalul Iasi, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. 

Readucem aminte faptul ca in zilele de 15, 23 si 26 ianuarie 2015, în calitate de coordonator al disciplinei „anatomie” din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, Dumitru Paduraru a încercat să întrețină relaţii intime, iar ulterior, relaţii de aceeaşi natură cu o frecvență săptămânală, în tot cursul semestrului al doilea al anului universitar 2014-2015, cu o studentă la Facultatea de Farmacie, „prin constrângerea psihică a acesteia, efectuată prin amenințarea cu faptul că nu va putea promova altfel examenul la disciplina ”anatomie” (pe care urma să-l susţină cu el, în calitate de profesor examinator, cel mai târziu în vara anului 2015, cu ocazia reexaminării), precum şi prin promisiunea că, în calitate de membru al comisiei de admitere la Facultatea de Medicină Generală din cadrul UMF Iași, îi va facilita acesteia promovarea examenului de admitere în cadrul acestei facultăţi”, conform informatiilor prezentate de DNA.
Procurorii mai precizeaza faptul ca in ziua de 26.01.2015, medicul a constrâns-o pe studenta, prin ameninţarea explicită cu moartea, fortand-o să nu spună nimănui despre cele întâmplate, astfel încât să evite tragerea sa la răspundere penală.
Sursa foto: BZI.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Inca o retinere in dosarul Sex si mita la UMF. Gheorghe Dorobat, retinut de DNA

URMĂTORUL ARTICOL

Suma incredibila gasita la sotii Dorobat acasa! Vezi aici averea fabuloasa a celor doi medici

Ultimele știri de la Eveniment