Prognoză meteo: Iarna revine în mai multe zone din România

ANM a anunțat o schimbare majoră a vremii după câteva zile cu temperaturi de primăvară. În Moldova și Transilvania, temperaturile vor fi de iarnă, în timp ce zonele din sud-vest se vor bucura de temperaturi de primăvară.

„Dacă este să vorbim despre aceste manifestări de instabilitate de pe parcursul acestei după-amiezi din partea de nord-vest a ţării, acolo condiţiile au fost întrunite. După acele ploi slabe de dimineaţă, cerul s-a înseninat, temperaturile au urcat până spre 21-23 de grade Celsius, astfel încât a fost favorizată dezvoltarea acestor nori cu structură pe verticală care dau naştere tocmai acestor averse însemnate cantitativ în intervale scurte de timp, apariţia grindinei şi apariţia acelor intensificări de vânt.

În prezent, mai avem ploi care nu sunt asociate manifestărilor de instabilitate, parţial prin centrul ţării şi prin est, dar pe arii mai restrânse şi în sud. Aria acestor ploi neasociate manifestărilor de instabilitate continuă şi pe parcursul acestei nopţi şi, mai ales, pe parcursul zilei de mâine, tot în aceste zone. Manifestări de instabilitate atmosferică similare cu ceea ce am avut astăzi în partea de nord-vest vom avea mâine, mai degrabă, pe partea de sud-vest a ţării deoarece masa de aer cald va fi cantonată spre partea de sud-vest unde, mâine, mai aşteptăm temperaturi până spre 23 de grade Celsius.

În schimb, în restul ţării se răceşte semnificativ, mai ales prin partea de nord a Moldovei unde aşteptăm temperaturi de 6-7 grade, dar şi în estul Transilvaniei, unde temperaturile maxime vor fi undeva la 9 grade. Din punct de vedere al aspectului termic pentru intervalul următor, pentru zilele următoare, vorbim despre o vreme mai rece, deosebite de rece, decât ar trebui să avem la această dată deoarece temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 18 grade faţă de ceea ce ar trebui să avem acum şi anume maxime de peste 20 de grade.

Mare atenţie la nopţile de marţi spre miercuri şi miercuri spre joi deoarece în partea de nord, centru şi nord-est, temperaturile vor fi uşor negative, până spre -4 grade în zona depresionară, unde pe măsură ce cerul se degajă de nori vor fi întrunite condiţiile de apariţie a brumei”, a declarat Diana Giurgiu, meteorolog ANM.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Veste șoc! Dr. Carmina Schaas a murit în timpul gărzii

URMĂTORUL ARTICOL

Inspecția Judiciară s-a autosesizat și a început o anchetă cu privire la cazul lui Daniel Horodniceanu

Ultimele știri de la Actualitate