Prognoza meteo pentru trei luni! Vezi cum va fi vremea de Paste si de 1 Mai

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

 

Dacă sfârşitul iernii ne-a adus o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, aspectul meteo nu se va schimba nici în prima lună de primăvară.

 

Şi în martie în regiunile vestice, sudice şi sud-estice se aşteaptă temperaturi mai mari decât mediile multianuale, iar în celelalte regiuni temperaturile se vor încadra în limite normale. În schimb, luna martie va fi mai ploioasă decât de obicei. Şi luna aprilie vine cu precipitaţii mai abundente, iar pe fondul creşterii instabilităţii atmosferice se pot înregistra cantităţi însemnate de precipitaţii în intervale scurte de timp.

 

În mai se schimbă uşor registrul meteo, urmând ca temperaturile să fie uşor sub mediile multianuale.

 

PROGNOZA METEO MARTIE 2014

 

Valorile temperaturii aerului vor fi apropiate de mediile multianuale, exceptand regiunile sud-estice precum si, local, cele sudice si vestice, unde se vor situa peste normalul perioadei.

 

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand sud-estul, unde se vor in cadra in normele climatologice.

 

PROGNOZA METEO APRILIE 2014

 

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile sudice, local, se vor situa sub aceste medii.

 

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general excedentare, exceptand arii restranse din sud si est, unde vor fi apropiate de mediile multianuale.

 

 

PROGNOZA METEO MAI 2014

 

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice in vestul si sud-estul tarii si se vor situa, in general, sub aceste medii in restul teritoriului.

 

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii. Se pot înregistra averse, descărcări electrice, instabilitate atmosferică şi pot apărea condiţii de grindină pe un fond termic uşor deficitar.

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Targ de cadouri pentru Mama – eveniment inedit la Iulius Mall in acest weekend (1-2 martie 2014)

URMĂTORUL ARTICOL

Sambata, 1 martie 2014, publicul este asteptat in Salonul Muzeului Memorial „Mihail Kogalniceanu”, acolo unde va avea loc recitalul instrumental „Martisoare Muzicale”

Ultimele știri de la Actualitate