Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni! Vezi cum va fi vremea in perioada februarie-aprilie

 

 

 

Regimul termic din România va fi, în următoarele trei luni, unul apropiat de mediile climatologice ale perioadei, cu excepţia unor regiuni în care valorile medii de temperatură vor oscila sub sau peste medie, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru intervalul februarie-aprilie 2014.

În ceea ce priveşte nivelul precipitaţiilor, meteorologii estimează cantităţi lunare, în general în medie, dar şi excedentare în unele zone.

Conform datelor ANM, în februarie, temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în regiunile centrale şi nordice. În acelaşi timp, în restul teritoriului, valorile de temperatură vor fi peste medii. Astfel, în Transilvania, Maramureş şi Moldova, termometrele vor arăta, în medie, valori cuprinse între -5 şi zero grade Celsius, în timp ce în Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor indica între între -3 şi două grade Celsius.

La nivelul lunii martie 2014, valorile termice vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale, cu excepţia regiunilor sud-estice şi local sudice, unde se vor situa peste normalul perioadei.  Cantităţile lunare de precipitaţii anunţate în prima lună de primăvară vor fi, în mare parte, excedentare în cea mai mare parte a ţării, mai puţin în sud-est, unde se vor încadra în normele climatologice.

În aprilie, meteorologii prognozează temperaturi ale aerului apropiate de mediile climatologice în sud-estul ţării (între 9-12 grade Celsius), în vest (6-13 grade) şi local în sudul ţării (8-13 grade), şi se vor situa sub normalul perioadei în restul regiunilor, în medie între 4 şi 11 grade Celsius. De asemenea, cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale, cu o tendinţă de excedent în centrul şi nordul ţării, unde se vor situa între 40 şi 65 de litri/mp.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie ieseni! Jumatate din actualele trasee de tramvaie vor fi inlocuite cu autobuze. Modificarile vor fi aplicate din perioada martie-aprilie

URMĂTORUL ARTICOL

Sfantul Valentin – un martir si trei legende

Ultimele știri de la Actualitate