Programul manifestărilor de Ziua Națională la Iași! Iluminatul festiv va fi aprins oficial pe 1 Decembrie

/

Ziua Națională a României va fi sărbătorită și la Iași. Municipalitatea va organiza o serie de manifestări publice pe 1 Decembrie, manifestări care vor cuprinde mai multe cartiere. Tot de 1 Decembrie va fi aprins și iluminatul festiv pentru Sărbătorile de Iarnă.

Ziua Națională a României, vineri, 1 decembrie, va fi marcată la lași printr-o serie de manifestări oficiale de tradiție, ceremonialuri militare și religioase, masa tradițională, dar și prin deschiderea amenajărilor specifice organizate de Primăria municipiului Iași cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Astfel, de la ora 10.00 va începe, în Piața Palatului Culturii, un spectacol folcloric cu participarea Ansamblului Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” și a unor tineri artiști. De la ora 11.00, în Piața Palatului Culturii, vor fi organizate ceremonialul militar, depunerile de coroane, serviciul religios, alocuțiunile oficialităților și parada militară. Programul artistic va fi reluat la ora 12.15, fiind urmat de o masa populară: fasole (de post), cârnați, pâine, vin fiert și ceai.

„Primăria municipiului Iași va asigura scena cu ecran, sonorizarea, amplasarea unui tricolor pe turnul central al Palatului Culturii, stegulețe și cocarde tricolore pentru spectator”, au transmis reprezentanții municipalității ieșene.

Aprinderea iluminatului festiv de Ziua Națională

Aprinderea iluminatului festiv montat cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă va avea loc tot vineri, 1 decembrie, la ora 17.25 – 17.30, în zona bradului de pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața sediului Primăriei Iași. Momentul va fi marcat cu un mic spectacol pentru copii. Mai întâi va fi aprins iluminatul festiv în zona centrală, apoi în celelalte zone pe care sunt montate instalații luminoase. Seara zilei de 1 decembrie se va incheia cu tradiționala retragere cu torțe, după aprinderea iluminatului festiv.

Amenajări specifice Sărbătorilor de Iarnă

Reprezentanții municipalității au arătăt că firma Servicii Publice SA a cumpărat pentru această iarnă peste 800 de brazi în ghivece, care vor fi ornați și amplasați în toate zonele orașului. Este vorba de 300 de brazi de 100 – 125 de centimetre, 400 de brazi de 80 – 100 de centimetri, 100 de brazi de 60 – 80 de centimetri. De asemenea, 26 brazi mari vor fi decorați cu instalații luminoase. Vor fi montanți doi brazi de peste 12 metri înălțime pe pietonalul Ștefan cel Mare și în Piața Unirii. Vor fi alți 12 brazi între 7 și 12 metri în Parcul Copou, Parcul Expoziției, Păcurari (Mimoza), Tătărași (Oancea), CUG (Rond vechi), Nicolina (Esplanada I), Alexandru cel Bun (Piața Voievozilor) și alte puncte. Alți 12 brazi între 3 și 4 metri la școli și instituții

„Punctele principale de atracție rămân pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde vor fi montate tuneluri din cetină cu instalații luminoase, și Piața Unirii, deasupra căreia este deja montată o plasă luminoasă. Târgul de Crăciun al lașului și parcul de distracții vor fi organizate pe axa bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, strada I.C. Brătianu și Piața Unirii, unde vor fi amplasate 40 de căsuțe ornate de Sărbători”, au mai spus cei de la Primăria Iași.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Mircea Geoană a fost la Iași! Secretarul general adjunct al NATO a dezbătut secturitatea flancului estic al Organizației

URMĂTORUL ARTICOL

Ședință de Consiliu Local La Primăria Iași! Nici un cuvânt despre noul viceprimar

Ultimele știri de la Actualitate