bani pentru tineri

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri s-a finalizat. Din numarul total de aplicanti, 15 au semnat deja contractele

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri s-a finalizat. Cu ajutorul acestui program, tinerii intreprinzatori cu varsta pana in 35 de ani pot sa isi infiinteze o prima afacere cu bani de la stat, obtinand 10.000 de euro, finantare nerambursabila. In acest an, cei mai multi dintre aplicantii la nivel de regiune au fost iesenii. Astfel, din cele 75 de planuri de afaceri depuse in regiunea de Nord-Est, 28 au fost ale tinerilor debutanti in afaceri din Iasi, 13 din Neamt, 12 din Suceava, 11 din Bacau, 6 din Botosani si doar 3 din Vaslui. Din numarul total de aplicanti, 15 au semnat deja contractele, 36 au fost respinsi, iar 24 au dosarele in evaluare. Facilitatile de care beneficiaza iesenii prin acest program sunt: scutirea de la plata taxelor pentru înmatricularea societatii, scutirea pentru o perioada de trei ani de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajator pentru un numar de maxim patru salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Dupa 3 ani sau la atingerea unei cifre anuale de afaceri de o jumatate de milion de euro, firma va pierde statutul de „debutant” si va intra în circuitul economic.
Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri s-a finalizat.

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri s-a finalizat.

Cu ajutorul acestui program, tinerii intreprinzatori cu varsta pana in 35 de ani pot sa isi infiinteze o prima afacere cu bani de la stat, obtinand 10.000 de euro, finantare nerambursabila. In acest an, cei mai multi dintre aplicantii la nivel de regiune au fost iesenii. Astfel, din cele 75 de planuri de afaceri depuse in regiunea de Nord-Est, 28 au fost ale tinerilor debutanti in afaceri din Iasi, 13 din Neamt, 12 din Suceava, 11 din Bacau, 6 din Botosani si doar 3 din Vaslui. Din numarul total de aplicanti, 15 au semnat deja contractele, 36 au fost respinsi, iar 24 au dosarele in evaluare. Facilitatile de care beneficiaza iesenii prin acest program sunt: scutirea de la plata taxelor pentru înmatricularea societatii, scutirea pentru o perioada de trei ani de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajator pentru un numar de maxim patru salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Dupa 3 ani sau la atingerea unei cifre anuale de afaceri de o jumatate de milion de euro, firma va pierde statutul de „debutant” si va intra în circuitul economic.

bzi.ro 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cifre ingrijoratoare la Iasi! Tot mai multi absolventi au depus actele pentru somaj, la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Iasi. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Preotul Gabriel Olteanu, patronul de la „Casa Olteanu”, a ajuns la mila executorilor judecatoresti

Ultimele știri de la Economic