Proiect european, finalizat cu succes in domeniul medicinei dentare. In premiera nationala, la Iasi au fost achizitionate echipamente performante puse la dispozitia specialistilor si studentilor practicieni

 

 

 

Rezultatele spectaculoase obtinute prin implementarea proiectului „Centru de Formare Specialisti si Resurse în Reabilitare Orala” au marcat o premiera nationala la Iasi.

Au fost puse bazele primului Centru Pilot de Formare Specialisti în Reabilitare Generala si Oro-Maxilo-Faciala, domeniu de avangarda al medicinei dentare, care introduce în România în premiera echipamente de ultima generatie. Aceste performante confera suportul real de racordare la tot ce este modern în medicina internationala prin utilizarea navigarii 3D în Implantologia Orala prin sistemul ROBODENT, utilizarea axiografiei computerizate si a sistemului de telemedicina ce sta la baza formarii si colaborarii în diferite domenii medicale. Practicantii au putut participa la workshop-uri, in cadrul carora au exersat pe manechine competitive pe plan international, asistate pe calculator, cu posibilitatea simularii scenariilor privind manoperele de urgente medico-dentare, frecvent întâlnite în practica medicala. 

 

„Cea mai mare realizare este achizitia acestor echipamente performante, care contribuie in mod esential la formarea platformei de invatare si cercetare, din cadrul Facultatii de Medicina Dentara Iasi. Aspectele practice în teritoriul medico-dentar au un rol esential în formarea practicianului. Conferintele sustinute de personalitati medicale ce prefateaza si acompaniaza derularea workshop-ului axat pe simularea interventiilor în cadrul urgentelor medico-dentare constituie o punte de legatura concreta, indestructibila, între patologia generala si oro-maxilo-faciala. Finalizarea acestui proiect inseamna si deschiderea unor discutii pentru demararea altui proiect, care sa aiba ca obiectiv general deschiderea unui centru social”, a precizat prof. dr. Norina Forna, decan la Facultatea de Medicina Dentara, din cadrul UMF „Gr. T. Popa” Iasi. 

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Sarbatorile de iarna aduc modificari in programul Starii Civile Iasi. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Elevi, a fost publicat graficul de desfasurare a examenelor de certificare a calificarii profesionale a absolventilor din invatamantul profesional si tehnic. Vezi detalii

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in