Proiect pentru elevii comunelor Lungani, Braesti si Parcovaci ce apartin orasului Harlau – „Copilul cazut din poveste” prima editie. Vezi detalii

 

 

 

Proiectul este finantat 50 % de catre Consiliul Judetean Iasi. Initiativa lui a fost a primarului Comunei Lungani, Gheorghe Pricope. Acesta a dorit sa faca ceva pentru elevii comunei, sa-i atraga mai mult spre a citi o carte. Sa renunte la calculator si sa citeasca mai mult. 

 

 

Asa s-a nascut Festivalul de carte pentru copii, „Copilul cazut din poveste” prima editie.

 

Proiectul constituie un inceput pentru elevii comunei Lungani, dar nu numai pentru ei, ci si pentru elevii din comuna Braesti si satul Parcovaci care apartine de Orasul Hirlau.

 

El consta in prezenta in randul copiilor din cele 3 localitati a unui scriitor de carti pentru copii, aici il vom numi pe scriitorul Aurel Andrei, care a acordat autografe pe una dintre cartile scrise de dumnealui, „Povestea Capcaunului care…”.

 

Cartile au fost puse la dispozitia copiilor gratuit si rand pe rand, acestia au primit autografe si s-au intretinut cu scriitorul in cauza, in zilele de 14-15 mai 2014. 

 

Totodata s-a lansat un Concurs de poezie si povesti specifice varstei elevilor care se va incheia in ziua de 12 iunie 2014, dupa care juriul, compus din Vicepresedintele Uniunii Scriitorilor din Romania si Presedintele Filialei Scriitorilor din Iasi, scriitorul Casian-Maria Spiridon, precum si din alti doi scriitori, vor acorda premii, la un numar de 60 de elevi. Valoarea unui premiu este de 100 de lei pentru fiecare elev. Festivitatea de premiere va avea loc in ziua de 21 iunie 2014.

 

Lucrarile elevilor premiati vor fi tiparite intr-un volum „Copilul cazut din poveste”.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cateva sute de copii nevoiasi din Iasi vor primi cadouri de 1 Iunie! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Un accident grav a avut loc miercuri (28.05.2014) din cauza vitezei, intre Pitesti si Ramnicu Valcea. Victimele se zbat intre viata si moarte

Ultimele știri de la Actualitate