Proiect politic nou, lansat în Iaşi! Alianţa Dreapta Unită: „Vrem să aparăm democraţia”

/

Un nou proiect politic a fost lansat recent, Alianţa Dreapta Unită, proiect din care fac parte Uniunea Salvaţi România (USR), Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi Forţa Dreptei. Liderii celor trei formaţiuni de drepta au ajuns astăzi, 23 ianuarie 2024, la Iaşi, la Convenţia Românilor de Pretutindeni, unde au lansat proiectul şi unde au expus primele idei ale alianţei.

Convenţia are loc la Hotel Unirea, sala Cuza, unde reuneşte lideri ai comunităților românești din întreaga lume, reprezentanți ai mediului academic, jurnaliști, lideri politici și reprezentanți ai statului român.

Discuțiile Convenției Românilor de Pretutindeni s-au axat a în cadrul unor dezbateri ce au vizat „România și R. Moldova, împreună în Uniunea Europeană”, „Reprezentarea românilor de peste hotare în Parlamentul României. O lege care trebuie modificată” , Războiul din Ucraina și consecințele lui asupra comunității românești din acest stat”, ” Unitate și identitate pentru o Românie euro-atlantică”.

Raportat la Alianţa Dreapta Unită, liderii celor trei partide au arătat că România are nevoie de un pol politic stabil.

Principiile care au dus la Unirea Principatelor sunt valabile şi sunt necesare şi astăzi. Putem construi acel viitor în care fiecare român să se simtă respectat şi valorizat. Este la fel de necesar , ca şi acum 165 ani, să mergem pe drumulmdoernizării şi să avem curaj. Ceea ce s-a întâmplat în România n ultimii 9 ani, de la vârful statului, sub patronajul lui Klaus Iohannis a fost ratarea unei oportunităţi istorice. Iar 2024 este momentul în care să spunem stop şi să întoarcem pagina. La finalul lui 2024 vom oferi un nou GUvern care să se ocupe de România”, a spus Cătălin Drulă, liderul USR.

Vrem să îi asigurăm pe români că mesajul de unitate este unul pe care îl tratăm cu multă seriozitate. Avem o responsabilitate uriaşă faţă de românii care sunt ameninţaţi de Kremlin.Nu este zi în care Kremlinul să nu atace Republcia Moldova. Este esenţial să înţelegem şi relaţia cu cei 5 milioane de români care au plecat peste hotare. Ne dorim ca pe viitor să putem oferi o nouă perspectivă, o reconectare a României din interior cu cei din afară, să fim alături într-un proiect european”, a menţionat Eugen Tomac, preşedintele PMP.

România nu este condamnată la mediocritate, România nu este condamntă la subdezvoltare, România nu este condamnată să rămână sufocată de tentaculele carcatiţei pesedisto-penelistă. România are alternative. Se poate mai bine,mai cinstit, se poate ca România să se dezvolte. Foarte mulţi români caută aceste alternative. Am decis să ne unim forţele pentru a apăra democraţia, pentru a demola acest sistem clientelar al noii nomenclaturi”, a susţinut Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Plata subvențiilor pentru angajatori- Comunicat de presă

URMĂTORUL ARTICOL

Ședință de plen la CJ Iași! Consiliul bate apa în piuă cu Filarmonica! Fonduri promise cu picătura

Ultimele știri de la Actualitate