codul_rutier_se_modifica

Proiectul Codului Rutier a fost amendat de catre Ministerul de Interne! Vezi ce modificari apar

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat ca proiectul Codului Rutier a fost amendat de catre Ministerul de Interne astfel incat s-au dat curs cerintelor sefului Guvernului de la ultima sedinta a Executivului. Forma finala urmeaza sa primeasca acceptul conducerii USL reunita in sedinta luni dimineata.

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat ca proiectul Codului Rutier a fost amendat de catre Ministerul de Interne astfel incat s-au dat curs cerintelor sefului Guvernului de la ultima sedinta a Executivului. Forma finala urmeaza sa primeasca acceptul conducerii USL reunita in sedinta luni dimineata.

O prima modificare vizeaza dreptul de a conduce al celor care au comis accidente rutiere grave sau au incalcat serios legislatia rutiera. Astfel, nu va mai fi asteptata decizia instantei privind vinovatia sau nevinovatia acelei persoane pentru ca permisul sa fie suspendat. O astfel de decizie va putea fi luata de magistrati chiar in timpul derularii procesului. „Doar in situatiile in care procurorul si judecatorul decid ca acea persoana nu reprezinta un pericol de drumurile publice se mai poate prelungi permisul de conducere”, a declarat Victor Ponta potrivit romaniatv.net.

In al doilea rand, au fost modificate procedurile care-i vizau pe cei ce nu-si plateau amenzile primite ca urmare a incalcarii legislatiei rutiere. Desi teoretic era posibila suspendarea permisului de conducere daca amenda nu era platita in 30 de zile, practic acest lucru era greu de pus in practica deoare politia rutiera nu avea un acces rapid la baza de date cu cei care si-au platit amenzile. Împreuna cu Ministerul de Finante s-a decis infiintarea unui cont unic in care toti contravenientii isi vor plati amenda, iar accesul politistilor la acest cont va fi unul foarte rapid.

De asemenea, au aparut modificari in ce priveste sanctionarea consumului de alcool la volan. De acum inainte soferii vor putea consuma un pahar de bere sau vin inainte sa urce la volan, deoarece o alcoolemie de pana 0,2 g/l nu va fi sanctionata. Intre 0,2 si 0,5 g/l, va fi socotita drept contraventie, iar peste 0,5g/l va intra sub incidenta legii penale.

„Am lucrat cu echipa domnului Stroe ca noul Cod sa-si atinga scopul: o siguranta mai mare pe drumurile publice si fara abuzuri impotriva soferilor”, a spus Victor Ponta. Acesta a adaugat ca avizul final si procedura de adoptare a Codului Rutier vor fi decise la sedinta USL de luni.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cursul de schimb a scazut usor sub 4,43 lei/euro la deschiderea sedintei interbancare de luni (07.10.2013), iar apoi s-a intors peste acest nivel

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie! Incepand de astazi (07.10.2013), iesenii vor putea inchiria 158 de locuri de parcare in municipiu. Zonele in care pot fi inchiriate parcarile de resedinta sunt Pacurari, Bucium, Cantemir sau Dacia

Ultimele știri de la Actualitate