eugen_nicolaescu

Protestele angajatilor din sistemul sanitar continua luni (23.09.2013) la Ministerul Sanatatii si al Finantelor pana la rezolvarea problemelor ridicate de ei, dupa ce nu s-a ajuns la un acord privind dublarea salariilor rezidentilor

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu şi secretarii de stat din minister s-au întâlnit cu reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, după ce cadrele medicale au protestat, de miercuri până vineri, la sediul Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu şi secretarii de stat din minister s-au întâlnit cu reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, după ce cadrele medicale au protestat, de miercuri până vineri, la sediul Ministerului Sănătăţii.

Într-o conferinţă de presă susţinută la finalul întrevederii, ministrul a anunţat că au fost identificate multe soluţii şi că există termene şi modalităţi de rezolvare a unor probleme, însă a rămas un punct în divergenţă care nu depinde numai de MS – dublarea salariilor rezidenţilor, aşa cum au cerut membrii coaliţiei.

„Solicitarea cea mai importantă a vizat alocarea a 6 la sută din PIB pentru Sănătate, şi aici am convenit că acest obiectiv trebuie să-l atingem, conform programului de guvernare, până în 2016, dar până atunci nu cred că trebuie să se aştepte, şi cred că trebuie să se facă o prioritizare a modului în care se vor aloca procente în fiecare an, ca să se ajungă la acest stadiu. (…) Am convenit că putem creşte finanţarea sistemului sanitar ca să se ajungă la 6 la sută şi din alte surse”, a spus Nicolăescu.

La rândul lui preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astrărăstoae, a subliniat faptul că problema salarizării medicilor rezidenţi a fost subiectul asupra căruia nu s-a căzut de acord la discuţiile de duminică.

„Domnul ministru vrea să ia din interiorul sistemului între 2 şi 20 la sută, noi nu suntem de acord, solicitarea noastră este către Guvern. Ministerul de Finanţe nu este stat în stat, trebuie să respecte o decizie a Guvernului. Coaliţia solicită dublarea veniturilor medicilor rezidenţi. Pichetele vor continua mâine, când o delegaţie de la Iaşi şi Bucureşti vor merge sub fereastra Ministerului Finanţelor, începând cu ora 11.00”, a mai spus Astărăstoae.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Primele operatii pe cord de la Spitalul de copii „Marie Curie” din Capitala vor fi realizate, incepand de luni 23 septembrie, de o echipa de specialisti italieni de la clinica San Donato din Milano

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie, copii in pericol din cauza deficientelor la masinile care ii transporta la scoala! Astefel, printre nereguli se numara inspectia tehnica expirata, lipsa asigurarii obligatorie de raspundere civila pentru accident, unii soferi nu detineau atestate

Ultimele știri de la Sanatate