PSD pregătește în județul Iași operațiunea `găleata`

Din informațiile reprezentanților Alianței Creștin Liberale în județ, conform comunicatului de presa transmis astazi, PSD pregătește bine-cunoscuta operațiune „găleata”, folosită în numeroase campanii electorale pentru a cumpăra voturile alegătorilor. Această operațiune urmează să fie demarată în ultima săptămână de campanie pentru turul I al alegerilor prezidențiale, în colegiile rurale din județul Iași, cu scopul de a cumpăra voturi.

 

Conform ACL, mita electorală este mai diversificată de această dată deoarece miza alegerilor prezidențiale din acest an este uriașă. Haosul și disperarea care au pus stăpânire pe PSD au determinat liderii și responsabilii de campanie să recurgă la metoda clasică PSD în campanie, bine-cunoscuta găleată, dar și la alte forme de mită electorală și mijloace ilegale.

 

 

Se pregătește, de asemenea, pentru multe comune din județ, folosirea instituției Primarului în a utiliza ajutoarele sociale, oferite în baza legii 416/2001 (venitul minim garantat), ca formă de constrângere și oferirea de mită mascată pentru cumpărarea de voturi. Astfel, reprezentanți ai primăriilor sau însuși unii primari vor condiționa oferirea ajutorului social de prezența la vot și de votul pentru candidatul PSD, Victor Ponta.

 

„Am fost avertizați că, în unele comune, sub aparenta și mincinoasa generozitate a reprezentanților PSD, se va încerca oferirea de pachete către enoriași în zona parohiilor, inclusiv prin „ajutoare” (pachete cu produse alimentare, lemne de foc etc.) oferite către parohii, cu scopul de a păcăli oamenii că PSD este apropiat și preocupat de instituția religioasă”, se mai arata in comunicatul ACL.

 

 

Reprezentanții ACL au fost puși în gardă în legătură cu aceste aspecte sesizate ca, în cazul demarării acestei operațiuni de către PSD, aceștia să înregistreze probe audio și video și să alerteze, urgent, Poliția și Parchetul. Numărul unic pentru situații de urgență 112 va fi apelat imediat ce aceste cazuri vor fi identificate, oriunde, pe raza județului Iași. Totodată, ACL va face publice către mass-media locală și națională, imediat ce le va deține, probele audio și video.

 

„ACL condamnă vehement asemenea practici și solicită instituțiilor abilitate să-și sporească vigilența în această perioadă importantă a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. De asemenea, solicităm PSD și reprezentanților săi, să renunțe la aceste practici ilegale și să nu-și pună în pericol libertatea pentru a cumpăra voturi. În aceeași măsură, reamintim că vigilența și experiența reprezentanților noștri a făcut ca, în multe situații, asemenea cazuri să fie rapid identificate și stopate. Mai mult, la ultimele alegeri parlamentare, un naiv potențial candidat din partea PSD pentru un colegiu de deputat a rămas cu un stoc mare de tricouri, pe care, probabil, le are și astăzi în depozit”, se precizeaza in comunicatul ACL.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cadou de un milion de lei de la Guvern pentru doua biserici din Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Exit poll ora 13.00: Ponta 39, Iohannis 30, Macovei 8, Tariceanu 5, Udrea 4

Ultimele știri de la Eveniment