patriarhia_romana_si_rosia_montana

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, preotul Constantin Stoica, a reamintit ca Sinodul BOR s-a declarat inca de acum zece ani impotriva proiectului minier de la Rosia Montana

„Se împlinesc zece ani de când Sfântul Sinod şi-a exprimat public punctul de vedere împotriva proiectului Roşia Montană. Creaţia, mediul sunt dar de la Dumnezeu care trebuie prezervat. ”

„Se împlinesc zece ani de când Sfântul Sinod şi-a exprimat public punctul de vedere împotriva proiectului Roşia Montană. Creaţia, mediul sunt dar de la Dumnezeu care trebuie prezervat. ”

„Sunt aceste probleme de patrimoniu, care în viziunea celor care au iniţiat proiectul, ar trebui să dispară. Nu mai vorbesc de frumuseţea divină a acestui loc. Punctul de vedere al Sfântului Sinod s-a bazat pe poziţia Academiei Române. Şi în acest moment, poziţia Bisericii este neschimbată din acest punct de vedere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, la Realitatea TV.

„Constatăm că nicio autoritate a statului nu-şi asumă responsabilitatea pentru gravele probleme de mediu şi patrimoniu. Sunt discuţii care nu vin şi cu soluţii. Trebuie să existe o dezbatare serioasă despre ceea ce va fi la Roşia Montană. Nu suntem împotriva dezvoltării economice a României, dar nu trebuie să distrugem acea regiune pentru vecie. Degeaba ne caută politicienii români, aici nu e nimic de negociat, doar dacă se schimbă situaţia radical”, a adăugat Stoica.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Steaua isi incepe in aceasta seara (18.09.2013) parcursul in grupa E a Ligii Campionilor impotriva echipei Schalke 04. Meciul se va juca de la ora 21.45 pe Veltins Arena si va putea fi urmarit pe Digi Sport1

URMĂTORUL ARTICOL

Deputatul de Barlad, ieseanul Tudor Ciuhodaru, va face parte din comisia speciala privind Rosia Monatana

Ultimele știri de la Actualitate