Raluca Turcan, ministrul Culturii, a fost la Iași! Vizită insipidă pe terenul unde se va ridica noua Operă, în Copou

/

Vizită ministerială la Iași. Raluca Turcan, ministrul Culturii, a fost într-o vizită la Iași, unde a văzut mai multe obiective culturale ieșene. Ministrul a fost plimbat de liderii PNL Iași pe la mai multe instituții de cultură. Raluca Turcan a ajuns și la deschiderea oficială a Serilor Filmului Românesc, ajuns la cea de a 14-a ediție la Iași.

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a fost prezentă la Iași. Aceasta a vizitat mai multe instituții de cultură din oraș, Filarmonica de Stat ”Moldova, Opera Națională Română și Teatrul Național ”Vasile Alecsandri”, Muzeul Municipal ”Regina Maria”, dar și Direcția Județeană de Cultură. Raluca Turcan a fost și în zona Copou, la sediul Apa Vital SA, pe un teren unde se va ridica noul sediu al Operei Naționale Române Iași.

Raluca Turcan, turneu la instituțiile de cultură din Iași

Raluca Turcan a arătat și care au fost concluziile vizitei sale.

„Mă aflu la Iași, unde consumul cultural este unul ridicat. Remarc cu bucurie interesul pentru sectorul cultural. Activitatea instituțiilor pe care astăzi le-am vizitat este una de calitate. Activitatea culturală s-a dezvoltat în timp. Am constatat un interes foarte atent gândit din partea primăriei și CJ Iași. Nici Ministerul Culturii nu a stat deoparte de acest lucru. Pot să constat că investițiile pe partea de patrimoniu au fost foarte consistente, de 38 milioane euro. Există în continuare resurse în investițiile în patrimoniul cultural”, a spus Raluca Turcan, ministrul Culturii.

Promisiuni pentru noul sediu al Operei

Raluca Turcan a menționat și că noul sediu al operei ieșene din Copou va beneficia de susținerea ministerului. Fostul ministru, Lucian Romașcanu, susține ași el că Iașul va beneficia circa 216 milioane lei pentru această clădire, în baza unui acord cu Banca Europeană, proiect ce include și alte așezăminte culturale.

„Proiectul de construcție a unei noi Opere în Iași, este unul pe acre îl doresc să-l ducem la bun sfârșit. Există resurse pentru o construcție culturală de la zero. În activitatea mea din serviciul public, am învățat să fiu tolerantă, dar nu sunt tolerantă cu faptul că nu se cheltuie fondurile publice. Pe un teren aflat în administrarea Apa Vital există deschidere. Am avut discuții cu președintele CJ și primarul dacă există deschidere pentru o nouă operă și răspunsul a fost da! Suntem într-o corespondență de la preluarea mandatului și sunt optimistă. Vreau ca acest proiect să devină realitate”, a mai spus Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Dezastru la Miroslava! Plăți de zeci de mii de lei decontate fără noimă către firma proprie a primăriei

URMĂTORUL ARTICOL

Iașul în topul vacanțelor de lux! E vorba însă de cele mai ieftine destinații la hotel de cinci stele

Ultimele știri de la Actualitate