Rasturnare de situatie in cazul Cioaca – Elodia! Curtea de Apel Pitesti a admis reverificarea concluziilor expertizelor medico-legale din dosarul de omor al lui Cristian Cioaca

 

 

 

Avocatul apărării solicitase efectuarea unei noi expertize medico-legale, însă instanţa a respins solicitarea, admiţând doar reevaluarea celor deja efectuate, până la termenul următor.

A fost respinsă, de asemenea, solicitarea privind audierea experţilor consilieri ai părţilor, completul de judecată considerând că aceştia şi-au exprimat deja opiniile asupra expertizelor în rapoartele scrise depuse la dosar.

 

Apărarea a formulat şi alte cereri de noi probe, inclusiv de audiere a unor martori, instanţa urmând să se pronunţe asupra acestor solicitări la următorul termen, stabilit pentru data de 20 mai.

 

La termenul de marţi au fost audiaţi, în calitate de martori, un expert în medicină legală şi un specialist criminalist, cei doi fiind citaţi la Institutul Naţional de Medicină Legală şi respectiv la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice. Instanţa a considerat necesară audierea celor doi ‘pentru a da lămuriri în ceea ce priveşte concluziile formulate în rapoartele lor, lămuriri care sunt utile în cauză, inclusiv pentru analiza temeiniciei obiecţiilor formulate de părţi’.

 

Instanţa de apel a finalizat, încă din 11 februarie, audierea martorilor din dosar. Au fost audiaţi, de asemenea, mama şi fratele Elodiei, Emilia şi Robert Ghinescu, în calitate de părţi civile, ei apreciind la cinci milioane de euro despăgubirile pe care i le solicită inculpatului.

 

Cristian Cioacă a fost eliberat pe 14 februarie din Penitenciarul Colibaşi, după ce completul de divergenţă al Curţii de Apel Piteşti a admis înlocuirea măsurii arestării preventive cu controlul judiciar, el reluându-şi activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

 

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.

 

Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, precum şi de procurori.

 

 

 

romaniatv.net

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie ieseni! A fost anulat spectacolul „Confidente” sustinut de Radu Beligan la Iasi, miercuri 30 aprilie. Cei care si-au cumparat bilete isi pot recupera banii

URMĂTORUL ARTICOL

RATB va reintroduce autobuzele double decker pe linia turistica Bucharest City Tour, incepand din data de 01.05.2014. RATB ofera calatorilor pe 1 mai o plimbare gratuita

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in