puiu_mironescu_interlop_piatra_neamt_2013

Rasturnare de situatie! Procurorii DIICOT au descins in aceasta dimineata (12.02.2012) in casa din Bucuresti a interlopului Puiu Mironescu! Bogdan Mararu si Puiu Mironescu si-au comandat atentate reciproc

Asa ceva depaseste orice imaginatie! Procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) l-au retinut in aceasta dimineata pe Ioan Dumitru Mironescu, cunoscut sub numele de Puiu, pe motiv ca ar fi comandat atentatul din data de 11 ianuarie 2013 impotriva lui Bogdan Mararu.

Asa ceva depaseste orice imaginatie! Procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) l-au retinut in aceasta dimineata pe Ioan Dumitru Mironescu, cunoscut sub numele de Puiu, pe motiv ca ar fi comandat atentatul din data de 11 ianuarie 2013 impotriva lui Bogdan Mararu.

Pe de alta parte, procurorii il cerceteaza pe Bogdan Mararu pentru ca ar fi comandat un antentat, pe data de 26 noiembrie 2012 impotriva lui Puiu Mironescu. Cu privire la acel atentat, asasinul platit de Bogdan Mararu ar fi gresit tinta.

Iata comunicatul remis in aceasta dimineata de procurorii de la DIICOT:

În legătură cu acţiunea din data de 11.01.2013, declanşată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamt, privind activitatea infracţională a unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – omor calificat şi acte de terorism,  facem următoarele precizări:


Cercetările efectuate până în prezent au relevat faptul că autorii atacului, arestaţi preventiv în această cauză, au acţionat cu intenţia de suprimare a vieţii părţii vătămate Mararu Bogdan, atentatul fiind comandat de către  învinuitul Mironescu Ioan Dumitru, din Piatra Neamţ, lider al lumii interlope locale şi oponent al părţii vătămate Mararu Bogdan.


La data de  12 februarie 2013, procurorii D.I.I.C.O.T., împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul BCCO Bacău efectuează o  percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, la reşedinţa învinuitului Mironescu Ioan Dumitru, urmând ca după finalizarea acesteia, învinuitul să fie condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamt pentru cercetări.


Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat posibilitatea ca mobilul atentatului din municipiul Piatra Neamţ să aibă la bază atacul armat produs în seara de 26 noiembrie 2012, în zona Vitan din municipiul Bucureşti, ocazie cu care inculpatul Proca Vitalie, cetăţean modovean, a executat asupra părţii vătămate I.M., mai multe focuri de armă, intenţionând suprimarea vieţii acesteia.


În fapt, ca variantă de anchetă, procurorii D.I.I.C.O.T. iau în calcul posibilitatea ca persoana vizată în realitate de acest atac să fi fost învinuitul Mironescu Ioan Dumitru, confuzia atacatorului fiind generată de  faptul că atât partea vătămată I. M. cât şi învinuitul Mironescu Ioan Dumitru locuiesc în cartierul Vitan, conduc acelaşi tip de autoturism, având aceeaşi combinaţie literală a numărului de înmatriculare, respectiv MERCEDES, de culoare neagră, înmatriculat cu terminaţia MIR şi au acelaşi gen  de preocupări – practicanţi ai sporturilor de contact.


În acest context, pentru o mai bună înfăptuire a justiţiei,  urmează a se aprecia cu privire la reunirea celor două cauze, în scopul conturării unei imagini complete a situaţiei de fapt, precum şi pentru a se acţiona în mod unitar în vederea destructurării grupărilor infracţionale coordonate de către Mironescu Ioan Dumitru şi  Mararu Bogdan pe raza municipiului Piatra Neamţ.


Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

agendadeiasi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Omagiu adus unuia dintre cei mai iubiti profesori de la Universitatea Tehnica din Iasi! Profesorul Barbu Dragan a murit la 65 ani in biroul sau de la universitate

URMĂTORUL ARTICOL

Transportul paralizat la Iasi! Federatia Transportatorilor a anulat mai multe curse judetene si interjudetene, incepand de astazi

Ultimele știri de la Eveniment