Rata şomajului a scăzut în noiembrie la 6,5%. Numărul şomerilor s-a redus la 617.000

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost în noiembrie de 6,5%, în scădere cu 0,2 puncte procentuale faţă de luna anterioară şi cu 0,6 puncte comparativ cu nivelul înregistrat în aceeaşi lună din 2013, numărul şomerilor reducându-se la 617.000.

„Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna noiembrie este de 617 mii persoane, în scădere faţă de luna precedentă (620 mii persoane), cât şi faţă de aceeaşi lună din anul precedent (651 mii persoane). (…) Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 1,1 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,0% în cazul persoanelor de sex masculin şi 5,9% în cazul celor de sex feminin)”, arată Institutul Naţional de Statistică (INS), într-un comunicat.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,2% pentru luna noiembrie 2014 (5,6% în cazul bărbaţilor şi 4,7% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 73,7% din numărul total al şomerilor estimat pentru noiembrie.

Datele se referă la şomajul definit de Biroul Internaţional al Muncii (BIM). Potrivit acestuia, şomerii sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan trei condiţii: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, respectiv au căutat activ un loc de muncă în decursul ultimelor patru săptămâni.

 

sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Revoluţionarii continuă protestul la Guvern şi greva foamei, cerând retragerea OUG privind noi certificate

URMĂTORUL ARTICOL

Mii de minori, vânaţi de Fisc

Ultimele știri de la Economic