Reducere la transportul in comun pentru medicii arondati scolilor iesene

Municipalitatea ieseana a initiat un proiect de hotarâre de Consiliu Local venit în sprijinul medicilor si asistentilor medicali care deservesc cabinetele medicale si stomatologice din unitatile de învatamânt din oras. Solicitarea initiala a venit din partea membrilor Sindicatului Sanitas, aceasta urmând a se concretiza în acordarea unei reduceri de 50 la suta a biletelor si abonamentelor pentru transportul public.

„Este un subiect careia în sfârsit i-am gasit rezolvare. Sunt peste 250 de cadre medicale, care nu se regasesc nici la Ministerul Sanatatii, nici la Ministerul Educatiei Nationale. Au ramas la Directia de Asistenta Comunitara. Sunt persoane care fac parte din colegiile profesionale din domeniu, dar care au fost uitate la administratiile locale. Este o situatie care nu mi se pare corecta. De altfel, noi am trimis o propunere de modificare legislativa pe care am inainta-o la Ministerul Sanatatii si prin care am solicitat ca aceste cadre medicale sa fie arondate pe lânga un spital”, a spus primarul Mihai Chirica. Acesta a explicat si motivele care au dus la aceasta decizie.

„Fara modificarea Legii Sanatatii nu se poate face acest lucru. Ca o masura partial reparatorie am decis sa le acordam aceste facilitati de transport, pentru ca acele cadre medicale deservesc un numar sporit de scoli. Nu au loc de munca fix, transporta medicamente, au legaturi între depozitul farmaceutic si fiecare scoala, se deplaseaza de la o scoala la alta. În plus, pentru Primaria municipiului Iasi nu reprezinta un efort. Sa nu uitam ca avem peste 56.000 de gratuitati si reduceri la transportul public pentru pensionari, elevi si studenti. Asadar, 250 de alte facilitati nu înseamna mare lucru pentru noi”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

 

Sursa: BZI.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un cunoscut liceu din Iasi a castigat titlul de „Scoala Europeana”

URMĂTORUL ARTICOL

Noi curse aeriene pe Aeroportul International Iasi incepand de astazi

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in