Regele Mihai celebreaza astazi 8 noiembrie, la Palatul Elisabeta, ziua de nastere dar si cea onomastica, de sfintii Mihail si Gavriil. Portile Palatului au fost deschise, incepand cu ora 10, tuturor celor care doresc sa-i ureze „La Multi Ani” Regelui

 

 

 

Ziua de vineri, 8 noiembrie, este una importantă şi emoţionantă pentru Casa Regală şi toţi românii care şi-au făcut planuri să meargă la Palatul Elisabeta.

Porţile Palatului s-au deschis de la ora 10, pentru toţi cei care doresc să să-l sărbătorească pe Regele Mihai. Potrivit România TV este practic vorba de o dublă sărbătoare, pentru că acesta a împlinit 92 de ani pe 25 octombrie, iar în ziua Sfinţilor Mihail şi Gavriil îşi sărbătoreşte public ziua de naştere, împreună cu cea onomastică. 

 

Zeci de români au venit încă dinainte de ora 10 la porţile Palatului, aducând cadouri, steaguri sau flori pentru Majestatea Sa. La ora 11.00, Regele a ieşit în balconul Palatului alături de fiica sa cea mare, principesa Margareta, cărora li s-a alăturat la scurt timp principii Radu şi Nicolae. Cei prezenţi au scandat „Regele Mihai” şi i-au cântat „La Mulţi Ani”.

 

Mihai I este ultimul rege al României. A stat în exil 45 de ani, până în 1992. Regele a încercat să se întoarcă în România mai devreme, în 1990. A aterizat la Otopeni, dar , în drum spre Curtea de Argeş, a fost întâmpinat de Poliţie şi scos din ţară. A revenit doi ani mai târziu de Paşte, iar un milion de oameni au ieşit pe străzi pentru a-l întâmpina.

 

Mihai I este căsătorit din 1948 cu Regina Ana, dar a avut, înainte de căsătorie, relaţii cu actriţă italiancă Mariella Lotti, dar şi cu Dolly Chrissolegos, o tânără agentă apropiată sovieticilor. Maşinile au fost însă marea pasiune a Regelui Mihai. A avut peste 40, iar pe unele le-a construit singur, de la zero.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Zile libere 2014! 2014 le va aduce romanilor cateva zile libere in plus fata de 2013. Iata calendarul sarbatorilor legale ale romanilor in 2014

URMĂTORUL ARTICOL

O poezie scrisa de Nicolae Ceausescu a fost descoperita recent! Vezi aici cele cinci strofe ale poemului

Ultimele știri de la Actualitate