probleme_cu_fierea

Remedii din natura pentru cei care au problemele cu fierea

Dureri abdominale, greturi, varsaturi, balonari si senzatia de „gura amara” sunt cateva simptome care ne anunta ca vom avea o criza de fiere. Remediile sunt însa la îndemana!

Dureri abdominale, greturi, varsaturi, balonari si senzatia de „gura amara” sunt cateva simptome care ne anunta ca vom avea o criza de fiere. Remediile sunt însa la îndemana!

Ienuparul elimina senzatia de balonare
Terapia cu fructe de ienupar are efecte remarcabile în cazul balonarilor specifice afectiunilor biliare.
Cura începe cu patru boabe de ienupar, care se mesteca foarte bine, apoi în fiecare zi portia creste cu înca un bob, pana se ajunge la 15 boabe, dupa care se scade cate un bob în fiecare zi, pana se ajunge la patru, cantitatea luata în prima zi.

Semintele de dovleac, calmante
Un calmant foarte bun pentru suferintele cauzate de crizele de bila este si maceratul din seminte de dovleac.
Leacul se prepara din 50 de seminte de dovleac zdrobite, care se lasa la macerat trei ore în 600 ml de apa. Cantitatea se bea fractionat în cursul unei zile.

Uleiul de masline previne calculii
In afectiunile biliare, specialistii recomanda un consum zilnic de trei linguri de ulei de
masline extravirgin.
Acest ulei stimuleaza secretia biliara si favorizeaza activitatea enzimelor din pancreas. De aceea, uleiul de masline se digera mai repede decat alte grasimi.
De asemenea, s-a constatat ca atunci cand este consumat cu regularitate, uleiul de masline calmeaza bila si previne formarea calculilor biliari.

Lintea linisteste crizele de bila
Un studiu recent arata ca persoanele care consuma frecvent preparate pe baza de linte sunt mult mai rezistente la „atacurile” crizelor de fiere, în comparatie cu cele care nu consuma acest aliment.
Un exemplu de mancare-medicament poate fi preparat astfel: amesteca sase linguri de boabe de linte fierte cu cate doua linguri de morcovi si de sfecla rosie taiate marunt, apoi asezoneaza aceasta salata cu doua lingurite de ulei de masline si cu putin suc de lamaie. Consuma patru-cinci portii de salata cu linte pe saptamana.

Anghinarea „harniceste” bila
Anghinarea ajuta la buna functionare a bilei si a ficatului, reduce glicemia si are efect antimicrobian.
Foarte eficienta este infuzia obtinuta dintr-o lingura de frunze si din 500 ml de apa clocotita. Prima cana se bea înainte de micul dejun, iar restul se consuma înaintea mesei de pranz si a cinei.

Teiul, un ajutor de nadejde
Florile de tei sunt recomandate, de asemenea, în tratamentul afectiunilor biliare, deoarece stimuleaza secretia biliara. Infuzia se prepara dintr-o lingurita de flori uscate si o cana de apa clocotita.
Se beau doua-trei cani pe zi, îndulcite cu miere de albine. Si infuzia de salvie ajuta bila lenesa. Se prepara dintr-o lingurita de frunze la o cana de apa clocotita. Aceasta doza se bea, treptat, pe parcursul unei zile.

Sucul de ridiche alba, detoxifiant
Ridichea neagra ajuta la buna functionare a ficatului, bilei si rinichilor. Din ridiche poti prepara sucuri care calmeaza durerile si stimuleaza eliminarea bilei.
Iata cum sa prepari sucul: taie o ridiche în jumatati, scobeste-le miezul; în locul acestuia, pune zahar si lasa-l sa se topeasca. Bea cate doua lingurite de suc dimineata, pe stomacul gol.

Grepfrutul regleaza secretia biliara
Daca ai necazuri cu fierea, pentru fluidizarea si eliminarea bilei, cura cu suc de grepfrut este un remediu dovedit.
Consuma zilnic doua-trei cani cu suc, iar tratamentul trebuie sa-l urmezi timp de o luna. Pentru eficienta maxima, terapia trebuie sa fie repetata de doua-trei ori pe an.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ieseanul Stefan Pavel, campion la atletism, se afla in coma dupa ce a fost lovit cu brutalitate in cap in urma unui conflict din fata unui bar

URMĂTORUL ARTICOL

Iata cum poti reduce 500 de calorii zilnic!

Ultimele știri de la Sanatate