Remus Mitrea, fostul director al Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui, a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare cu executare

 

 

 

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv la opt ani de închisoare cu executare pe fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui Remus Mitrea pentru comiterea a opt infracţiuni de luare de mită şi cinci fapte de spălare de bani, comise în perioada 2010 – septembrie 2012, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Astfel, magistraţii ieşeni au admis apelul lui Mitrea şi i-au redus cu doi ani pedeapsa totală dată în vara anului trecut, în primă instanţă, de Tribunalul Vaslui. Faţă de sentinţa iniţială, judecătorii Curţii de Apel Iaşi au redus pedeapsa principală cu trei ani, de la nouă la şase ani, însă au crescut sporul de pedeapsă de la unu la doi ani.

 

Pe lângă condamnarea la închisoare, magistraţii l-au obligat pe fostul şef al APM Vaslui din perioada 2009-2012 la plata a 1.358.669,29 lei şi 12.000 de euro reprezentând sumele pretinse, în numerar sau prin contracte cu propria firmă, de la diverse societăţi în schimbul avizelor de mediu. De asemenea, cele două societăţi la care Remus Mitrea era acţionar, Mitromd SRL şi Chrisrem Wind SRL Vaslui, au fost amendate cu 100.000 de lei, respectiv 60.000 de lei, fiind dispusă şi dizolvarea celor două firme de la Registrul Comerţului.

 

 

realitatea.net

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Trei accidente grave s-au produs pe DN5, marti (8.04.2014), in urma carora au rezultat opt victime. Accidentele s-au produs din cauza cetii in localitatea Adunatii Copaceni

URMĂTORUL ARTICOL

Academia Romana are un nou presedinte! Este vorba despre Ionel Valentin Vlad

Ultimele știri de la Actualitate