Reprezentantii Brigazii 15 Mecanizate „Podu Inalt“ au anuntat ca unitatea va fi condusa de colonelul Nicolae Tonu. Acesta a preluat functia de la generalul de brigada Vasile Roman

 

 

 

Decizia de schimbare a şefului Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt“ a fost luată vineri, 28 februarie, în cadrul unei ceromonii ce a avut loc la Palatul Oştirii din Copou.

La festivitate au fost prezenţi locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general maior doctor Ion Ungureanu, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica“, general de brigadă doctor Lucian Foca, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, şefii instituţiilor ieşene din sistemul naţional de apărare, personal din Brigada 15 Mecanizată. „Colonelul Nicolae Tonu a îndeplinit de-a lungul carierei numeroase funcţii, printre care şef serviciu în cadrul Statului Major al Forţelor Terestre, comandant al Batalionului 265 Poliţie Militară, şef de stat major al Batalionului 32 Infanterie. Este decorat cu mai multe distincţii militare printre care amintim Ordinul «Virtutea Militară» în grad de ofiţer cu însemne pentru militari, acordat de Preşedintele României, în anul 2010. A pregătit detaşamente de poliţie militară ce au desfăşurat misiuni în teatrele de operaţii din Bosnia-Herţegovina, Afganistan şi Irak“, au precizat reprezentanţii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt“. Colonelul Tonu este doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii, masterand în specializarea Securitatea Comunitară şi Terorism, Academia de Înalte Studii Militare.

 

ziaruldeiasi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie! Doua tinere din Iasi pericol public! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie! Izvoarele si fantanile din municipiul Pascani sunt otravite

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in